Γιορτάζεται ακόμα η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Έφτασε αυτή η μέρα του χρόνου που τα ζαχαροπλαστεία και τα ανθοπωλεία δουλεύουν χωρίς σταματημό, ή τουλάχιστον έτσι γινόταν κάποτε. Αν αντιμετωπίσουμε αυτήν τη μέρα σοβαρά, σημαίνει είτε ότι είμαστε ακόμα στην εφηβεία και περιμένουμε από το αγόρι του Γ2 να μας στείλει κάρτα ή πιστεύουμε, ακόμα και στην ενήλικη ζωή, ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική γιορτή που πρέπει να περάσουμε με το ταίρι μας, ανταλλάσσοντας δώρα και τρώγοντας τούρτα καρδιά.

Κανείς δεν μπορεί να μας αποτρέψει από το να κάνουμε αυτό που θέλουμε, αλλά είμαι αρκετά σίγουρη ότι το νόημα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι ακριβώς αυτό. Είναι κάπως σαν τα Χριστούγεννα. Δεν μπήκαν στις ζωές μας για να αγοράζουμε δώρα και να στολίζουμε έλατο, αλλά για να δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας. Του Αγίου Βαλεντίνου όμως, μπορούμε να δείξουμε πολλά πρόσωπα.

Εάν έχουμε σύντροφο

Μπορούμε να θυμηθούμε τη σεξουαλική μας ζωή και να δοκιμάσουμε κάτι νέο ή πικάντικο. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσουμε σέξι εσώρουχα ή να πάμε για ποτό. Δεν είναι όμως και απαγορευτικό, εάν αυτό είναι που θα μας βάλει στο κλίμα.

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα φαγητό. Ή να σιδερώσουμε ένα ρούχο. Όχι επειδή έτσι πρέπει. Αλλά επειδή είναι ένας ακόμη (πρακτικός) τρόπος να δείξεις σε κάποιον ότι τον νοιάζεσαι.

Ας πούμε μια καλή κουβέντα. Ακόμα καλύτερα, ας μην περιμένουμε τον Άγιο Βαλεντίνο για να είμαστε γενναιόδωροι με τα κομπλιμέντα. Ένας καλός λόγος φτιάχνει πάντοτε τη μέρα των ανθρώπων και δεν μας κοστίζει κάτι.

Όχι άλλη κριτική. Να μία καλή αφορμή να σταματήσουμε να κρίνουμε αυτά που δεν μας αρέσουν στο σύντροφό μας και να ξεκινήσουμε να κάνουμε focus σε αυτά που μας αρέσουν.

Μήπως να χωρίσουμε; Είναι λίγο οξύμωρο, μέρα που’ναι, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή ευκαιρία για να σκεφτούμε καλύτερα ποιον άνθρωπο έχουμε επιλέει στη ζωή μας και για ποιους λόγους.

Αν είμαστε μόνοι

Μπορούμε να αποφύγουμε το δράμα και να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη μέρα σαν μία ακόμη μέρα του Φλεβάρη

Να μην πάμε σε ladies night ή πάρτι που μισούν τον Άγιο Βαλεντίνο. Είναι ξεπερασμένο και δείχνει ότι νιώθουμε μίσος για τα ζευγάρια και την ευτυχία τους.

Ας κάνουμε μία καλή πράξη για κάποιον άνθρωπο ή αδέσποτο σε ανάγκη. Η αγάπη δεν χρειάζεται να είναι μόνο ερωτική.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης