Άδωνις: Ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα και καταδίκασε τον Πολάκη ως υβριστή

Μιλώντας στην Ολομέλεια σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,Άδωνις Γεωργιάδης,προσέδωσε επικοινωνιακό χαρακτήρα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην κάθετη διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά και στην ευθύνη υπουργών.

«Προφανώς το άρθρο αυτό δεν ικανοποιεί όσους από την Αριστερά περίμεναν να έρθει η "για πρώτη φορά Αριστερά" και να πετύχει τον οριστικό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, όπως διαφημίζατε. Θα ήταν, εξάλλου, αντιφατικό και οξύμωρο ένας Πρωθυπουργός που για τη Συμφωνία των Πρεσπών προτίμησε να ενημερώσει πρώτα τον μακαριότατο και μετά τους πολιτικούς αρχηγούς, και που όταν του ζητήθηκε μετά από την Εκκλησία ξήλωσε τον υπουργό Παιδείας, αυτός ο Πρωθυπουργός να πιστεύει πράγματι στον αληθή διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας» είπε και πρόσθεσε, παρ' όλα αυτά, ότι «έστω και φεύγοντας, με την πρότασή του για το άρθρο 3 του Συντάγματος, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πλήξει τον πυρήνα των παραδόσεων του έθνους των Ελλήνων».

«Εάν υπάρχει έστω και ένα επιχείρημα ότι στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν οποιουδήποτε είδους θρησκευτικές διακρίσεις και ότι κάποιοι άνθρωποι καταπιέζονται, ως προς τα δικαιώματά τους, να πιστεύουν σε όποια θρησκεία επιθυμούν, ασφαλώς είμαστε όλοι μαζί ώστε να πάψει να γίνεται αυτό, και το Σύνταγμά μας προστατεύει επαρκώς, προστατεύει το δικαίωμα του ανθρώπου στην ανεξιθρησκεία. Κατά συνέπεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο στόχο να στείλει ένα μήνυμα-φύλλο συκής στους ψηφοφόρους ότι παραμένει ακόμα στις πηγές της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να δείξει ότι μπορεί να τα βάλει με την εκκλησία», παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί με συνέπεια μία γραμμή, αφού «ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Αγιά Σοφιά έστω και χωρίς να κάνει τον σταυρό του, αλλά έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορείς όταν εκπροσωπείς τους Έλληνες να αδιαφορείς για την Ορθοδοξία, η οποία είναι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην κάθετη διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το άρθρο 16 του Συντάγματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 και δεν πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διότι αν υπήρχαν, θα ανταγωνίζονταν τα δημόσια πανεπιστήμια. Το παράδειγμα της Κύπρου δείχνει ότι το δημόσιο πανεπιστήμιό της, από το 2008, που ιδρύθηκε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει ανέβει στη διεθνή κατάταξη. Δηλαδή, ο ανταγωνισμός ωφέλησε το δημόσιο πανεπιστήμιο και δεν το έβλαψε», σημείωσε και χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «μάχη οπισθοφυλακής», ώστε να μην επιτευχθεί η αναγκαία διακομματική συναίνεση για να αναθεωρηθεί επιτέλους το άρθρο 16 και να μην φεύγουν τα Ελληνόπουλα για να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Ακόμη, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχθηκε τίποτα από την κρίση ώστε να δεχθεί να συμφωνήσει με την πρόταση της ΝΔ να μπει στο Σύνταγμα θέσπιση ορίου για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, δεν το δέχθηκε να μπει στη Σύνταγμα αν και στην πραγματικότητα το έχει συμφωνήσει και υπογράψει έως το 2060.

Όσον αφορά απόφαση του Πρωτοδικείου που εκδόθηκε σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Πριν από λίγο μάθαμε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου που καταδίκασε τον κ. Παύλο Πολάκη για 18.000 ευρώ αποζημίωση στην οικογένεια του θανόντος, αειμνήστου Βασίλη Μπεσκένη».

«Ήταν σε αυτήν εδώ τη Βουλή, σε αυτήν ακριβώς την αίθουσα, που ο κ. Πολάκης εκτόξευσε τις γνωστές του συκοφαντίες, λάσπες και ύβρεις κατά ενός ανθρώπου που τελικά, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή και δεν πρόλαβε να δει σήμερα τη δικαίωσή του για τον πανελλήνιο διασυρμό του, αλλά ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, η οποία μίλησε και καταδίκασε τον κ. Πολάκη, ως υβριστή» πρόσθεσε.

«Δεν περιμένω από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν κανενός είδους ευαισθησία ούτε να δείξουν κανενός είδους ανθρωπισμό. Έχουν αποδείξει ότι μπροστά στην υπεράσπιση των υπουργικών θώκων και του κόμματός τους δεν ορρωδούν προ ουδενός. Αυτό, όμως, έγινε και θα έπρεπε να ντρέπεστε που άνθρωποι διασύρονται κατ' αυτόν τον τρόπο και σήμερα και όλοι οι υπόλοιποι, ένας προς ένας, που έχουν προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, ένας προς ένας, θα δικαιώνεται γιατί στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει», προέβλεψε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης