Κιρσοί: Μην βάζετε φρένο στη ζωή σας, θεραπεύστε τους οριστικά

Μπορεί να μην είναι ορατοί το χειμώνα όμως αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και οριστικά θα υπονομεύσουν το καλοκαίρι σας.

Γιατί θα είναι ορατοί κάτω από τα καλοκαιρινά ρούχα ενώ, λόγω της ζέστης, θα δυσκολέψουν την καθημερινότητά σας με πόνο και πρήξιμο στα άκρα σας.

Πρόκειται για τους κιρσούς, την πιο συχνή φλεβική πάθηση που πλήττει ένα στους δύο ενήλικες και τείνει να διογκώνεται λόγω της καθιστικής ζωής και της παχυσαρκίας.

Όσο λοιπόν καθυστερείτε τη ριζική αντιμετώπισή τους, τόσο βάζετε φρένο στους ρυθμούς της ζωής σας αλλά και στην ποιότητά της.

Οι κιρσοί δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο στην ποιότητα ζωής. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η θεραπεία τους είναι πλέον εύκολη και στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν απαιτεί νάρκωση, δεν απαιτεί τομές, δεν απαιτεί νοσηλεία.

Η θεραπεία τους σήμερα

Με μια επίσκεψη πραγματοποιείται εξάλειψη του βασικού προβλήματος που συνήθως είναι η ανεπάρκεια των βαλβίδων μιας βοηθητικής φλέβας που ονομάζεται μείζων σαφηνής φλέβα.

Αυτή η φλέβα, με το ενδοφλέβιο laser παύει να έχει ανεπάρκεια και το άτομο που υποβάλλεται σε αυτή τη θεραπεία (διάρκειας 20 λεπτών για τη μείζονα σαφηνή) μπορεί να κινητοποιηθεί και να περπατήσει άμεσα και να πάει σπίτι του χωρίς πόνους και χωρίς σοβαρούς περιορισμούς. Οι όποιοι μικροί τραυματισμοί θα αφορούν μόνο την επιστροφή στην εργασία αλλά και το γυμναστήριο, αν ο ασθενής γυμνάζετε.

Εκτός από την βασική αυτή θεραπεία (ενδοφλέβιο laser) μπορεί να απαιτηθεί συμπληρωματικά θεραπεία με μικροφλεβεκτομές ή σκληροθεραπεία (υγρού ή αφρού). Αυτά γίνονται σε επίπεδο ιατρείου με τοπική αναισθησία (αλοιφή ξυλοκαϊνης ή διάλυμα τοπικής αναισθησίας).

Η διάγνωση

Ο ειδικός ιατρός (αγγειοχειρουργός) που θα σας εξετάσει (κλινικά και με υπερηχογράφημα φλεβών, το γνωστό triplex), θα σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας που προορίζεται για εσάς.

Τα οφέλη

Βαριά πόδια που κουράζονται εύκολα, πρήξιμο στους αστραγάλους, καψίματα, αιμωδίες, κράμπες το βράδυ, μπορούν εύκολα να θεραπευτούν χωρίς να υπάρχει ο γνωστός κίνδυνος των επιπλοκών. Επιπλοκές που μπορεί να συμβούν σε φλέβες με ανεπάρκεια όπως θρομβώσεις, αιμορραγίες, φλεβικά έλκη, δερματίτιδες και άλλα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν. Η θεραπεία είναι ασφαλής και ανώδυνη. Σας απαλλάσσει από πολλά προβλήματα και σας δίνει πίσω την ποιότητα ζωής που θα θέλετε.

Διαβάστε επίσης