Σε εξέλιξη η αλλαγή του ονόματος σε «Βόρεια Μακεδονία»

Εστάλη στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασαν από την ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η γειτονική χώρα θα στείλει άμεσα επιστολή, προς τον ΟΗΕ, τα κράτη μέλη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος, για την αλλαγή της ονομασίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Νωρίτερα, κατά την τελετή έπαρσης της σημασίας του ΝΑΤΟ στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της κυβέρνησης στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ, έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο της χώρας.

«Από τον βαλκανικό δρόμο, όπου περιμέναμε για δεκαετίες βγήκαμε επιτέλους στην λεωφόρο της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός της γεινοτικής χώρας. «Σήμερα υψώνουμε την σημαία του ΝΑΤΟ, που μαζί με αυτή την πατρίδα μας και της Ευρώπης μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών»  είπε, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται απλώς για ένα σύμβολο, αλλά για μία νέα πραγματικότητα, μία νέα σελίδα στην ιστορία μας». 

naftemporiki.gr