Αγρότες: Δίωρος αποκλεισμός στον κόμβο Πλατυκάμπου

ον κόμβο Πλατυκάμπου έχουν αποκλείσει οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, υλοποιώντας την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει σύμφωνα με τους αγρότες, μέχρι τις 18:00, όπου και τα τρακτέρ θα επιστρέψουν πίσω στη Νίκαια.

Οι αγρότες των μπλόκων αναμένουν την επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη για την τελική σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου με το οποίο και θα συναντηθούν στην Αθήνα για να συζητήσουν τα αιτήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας για δεύτερη εβδομάδα, καθώς στο σημείο βρίσκεται το κεντρικό αγροτικό μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.

Σε στάση αναμονής, με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα στα κομβικά σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους, παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι:

Στον κόμβο του Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας.
Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου.
Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης.
Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής.

Την Τετάρτη αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας (Κιλκίς) θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να «κλειδώσουν» τον τρόπο με τον οποίο θα εισέλθουν και εκείνοι στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, Θωμάς Καρυπίδης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ