Αδειάζει από Ιατρούς το Νοσοκομείο Ζακύνθου - "Ασφυξία" στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Πάτρας - Σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκτός ορίων φαίνεται πως βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, μετά τις συνεχείς παραιτήσεις Γιατρών που έχουν ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος σε ιατρικό και εξειδικευμένο προσωπικό, προκαλώντας κενό στη κάλυψη της δημόσιας υγείας και παροχής υπηρεσιών.

Εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης, αναρίθμητα σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα περιστατικά ασθενών που διακομίζονται από το νησί του Ιονίου στα Νοσοκομεία της Πάτρας. Αιτία του "κακού" είναι η άρνηση των γιατρών να αποδεχθούν την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων, στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί μετά απο σχετικούς διαγωνισμούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στα γραφειά της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, στην οποία συμμετέχει και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ. Στο επίκεντρο έχει μπει και οι διακομιδές από το ΕΚΑΒ όχι μόνο από τη Ζάκυνθο αλλά και την Κεφαλονιά.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της Ζακύνθου, με αφορμή το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ πριν από περίπου δυο εβδομαδες στο Νοσοκομείο κατεγράφησαν δυο περιστατικά θανάτων ασθενών, που έχρηζαν νοσηλείας σε ΜΕΘ, καθώς δεν λειτουργεί η συγκεκριμένη κλινική στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Την ίδια ώρα σε πρόσφατο ρεπορτάζ του tempo24.news, o  Παιδοχειρουργός Επιμελητής Α' , Πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Αλεξόπουλος αναδεικνύοντας το θέμα είχε αποκαλύψει πως ζητούνται Ιατροί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για την κάλυψη της Παιδιατρικής της Ζακύνθου. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε από την 6η ΥΠΕ ζητειται η μετακίνηση δυο Παιδιάτρων από το Καραμανδάνειο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για δύο τριήμερα, ένα εντός του Φεβρουαρίου και ένα εντός Μαρτίου.

 "Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο που βρίσκεται σε έξαρση η γρίπη να καλούνται οι γιατροί στη Ζάκυνθο και να αποδυναμώνεται το Καραμνδάνειο που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών της ευρύτερης περιοχής" λέει ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι αν θέλουν να καλύψουν τα κενά στη Ζάκυνθο, μπορούν να πάρουν γιατρούς από τις ΤΟΜΥ.

51098594_536450513511581_7890833165978173440_n_1.jpg

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα: Στο πόδι οι γιατροί στο Καραμανδάνειο- Ενώ θερίζουν η γρίπη και οι ιώσεις, τους ζητούν να πάνε να κάνουν εφημερίες στη Ζάκυνθο!- Τι καταγγέλλει ο Βασίλης Αλεξόπουλος

Διαβάστε επίσης