Πάτρα: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα - Σε ποια περιοχή καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας 85χλμ/ωρα - ΒΙΝΤΕΟ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις "αγριες" διαθέσεις του έδειξε από τη Δευτέρα το νέο κύμα κακοκαιρίας "Χιόνη" που από το πρωί εκδηλώνεται στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή με βροχοπτώσεις.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ήταν προμήνυμα για τις επόμενες ώρες που θα ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 23:00, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου 2019 κατεγράφησαν και στο Άνω Καστρίτσι Αχαΐας με ταχύτητα 85χλμ/ώρα

Αναλυτικά: 

 Χ/Κ Παρνασσού στα 1950 μέτρα (116 χλμ/ώρα),

Χ/Κ Βασιλίτσας (111 χλμ/ώρα),

 Μόρνος (87 χλμ/ώρα),

 Άνω Καστρίτσι Αχαΐας (85 χλμ/ώρα),

και Απείρανθος Νάξου (84 χλμ/ώρα).

Δείτε εδώ τον καιρό για την Πάτρα

Σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση που θα ξεκινήσει από τα βόρεια και δυτικά και θα επεκταθεί στη υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 14/02.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Τετάρτη στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

20190211_teemps_table_1.jpg

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της μέγιστης θερμοκρασίας κατά τις επόμενες ημέρες, όπου με μπλε αποχρώσεις σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Στο ίδιο βίντεο παρουσιάζεται και η αναμενόμενη ισχύς των βορείων ανέμων το πρωί της Πέμπτης 14/02, όπου με κόκκινο χρωματίζονται ο άνεμος ισχύος έως 9 ενώ με μωβ ο άνεμος ισχύος έως 10 μποφόρ.

με πληροφορίες meteo.gr

 


 

Διαβάστε επίσης