Πάτρα ΝΔ: Μπαράζ δηλώσεων υπέρ της υποψηφιότητας Παπαδημάτου-Μαζαράκης: Στρατευόμαστε όλοι-Νικολάου: Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς

ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δύο κορυφαία στελέχη της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας τα οποία διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκαν άμεσα και δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας  του Νίκου Παπαδημάτου

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης και ο δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης «Νέα Πόλη» που υπενθυμίζεται πως είχε διεκδικήσει την ίδια θέση στις εσωκομματικές εκλογές με δημόσιες τοποθετήσεις τους έδωσαν το στίογμα που θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία στον Δήμο Πατρέων  το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Ανδρέας Μαζαράκης, ενεργοποίησε άμεσα με τον θεσμικό του ρόλο τις διαδικασίες για την κινητοποίηση του συνόλου των στελεχών της τοπικής οργάνωσης του κόμματος και με δημόσια δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο κινείται  ενωτικά στην κατεύθυνση της στήριξης του Νίκου Παπαδημάτου.

Από την πλευρά του με σημερινή του αρθρογραφία, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Νικολάου απευθύνει δημόσιο προσκλητήριο στα στελέχη και τους οππαδούς της Παράταξης να ταχθούν στο πλευρό του Νίκου Παπαδημάτου σημειώνοντας ότι «σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.»

Οι δύο δημόσιες τοποθετήσεις έχουν ξεχωριστό και σημειολογικό ενδιαφέρον και διατυπώνονται τη στιγμή που ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παπαδημάτος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώνει εξαιρτατικά υψηλή ανταπόκριση των στελεχών της τιπικής Νέας Δημοκρατίας στο κάλεσμα που ίδιος απηύθυνε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του σημειώνοντας:

«Προχωράμε δυνατά. Με διάθεση για μάχες μέσα από τις οποίες θα αναδείξουμε το πρόγραμμά μας για την Πάτρα και θα σφυρηλατήσουμε τις σχέσεις μας για την πόλη μας που χρειάζεται την ενότητα που έχασε, για να κερδίσει τα μεγάλα στοιχήματα που έρχονται. Καθημερινά σε αυτό τον αγώνα μας πλαισιώνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας. Συνεχίζουμε»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης στη δήλωσή του επεσήμαινε τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες διάφοροι «διαδρομιστές» διακινούν στην πόλη σενάρια επιστημονικής φαντασίας που αφορούν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Πατρέων.

Και επειδή επισήμως δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τις προσδοκίες τους, χρησιμοποιούν την γνωστή μέθοδο της διαρροής μέσω γνωστών «ψιθυριστών» που ουδεμία σχέση έχουν με την Νέα Δημοκρατία, τόσο με την ηγεσία της  όσο και με τα εκλεγμένα όργανά της στην Αχαΐα.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν άπαξ δια παντός, ότι με απόφαση του Προέδρου του κόμματος και αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές για τον Δήμο Πατρέων στηρίζει τον γιατρό και πρώην βουλευτή Νίκο Παπαδημάτο.

Για την συγκεκριμένη απόφαση, έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή τόσο η ΝΟΔΕ Αχαΐας, όσο και οι βουλευτές της στον Νομό.

Άμεσα διοργανώθηκε  μαζική σύσκεψη στην ΝΟΔΕ Αχαΐας όπου παρουσία δεκάδων στελεχών του κόμματος ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδημάτου και δρομολογήθηκαν οργανωτικά όλες οι δράσεις για την στήριξη του προεκλογικού του αγώνα, με σεβασμό πάντα στα πλαίσια και την στρατηγική που ο ίδιος θα χαράξει στον δρόμο προς τις εκλογές του Μαΐου.

Σε αυτή την μάχη, ήδη συστρατεύεται το σύνολο των δυνάμεων της τοπικής Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα του κόμματος στην Αθήνα.

Όσο για τους ευφάνταστους διαδρομιστές τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

 Είναι άλλωστε γνωστοί στην πόλη και όσες φορές στο παρελθόν επιχείρησαν να σπείρουν ανέμους, εισέπραξαν θύελλες»

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε αρθρογραφία του στον σημερινό τύπο ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Νικολάου κινούμενος στα ίδια πλαίσια σημειώνει:

Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Πάτρας, καθώς σε λίγο καιρό θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος της προσπάθειας ανάκαμψης της πόλης μας. Η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις κάλπες του Μαΐου ως πρώτη προτεραιότητά της , επιβάλλεται να έχει, την ενοποίηση όλων των ενεργών τοπικών δυνάμεων, ώστε με συναίνεση και ενότητα , στην πράξη, να πάμε μπροστά! Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή απέδειξε πως στην ουσία είναι υπέρ των αποκλεισμών. Ο κύριος Πελετίδης θεωρεί πως μόνο αυτός εκπροσωπεί τους πολίτες και όλοι οι άλλοι «σύμφέροντα». Η στείρα πολιτική που άσκησε τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική Πελετίδη είχε ως αποτέλεσμα να χάσει πολλές αναπτυξιακές ευκαιρίες η πόλη. Σήμερα απαιτείται ο τρίτος Δήμος της χώρας να αποκτήσει την αίγλη που, δικαιωματικά, του ανήκει. Και σε μια τέτοια προσπάθεια εγγύηση αποτελεί ο Νίκος Παπαδημάτος . Καταξιωμένος επιστήμονας και έμπειρος πολιτικός που από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας έθεσε ως όρο την σφυρηλάτηση της ενότητας , για να κερδηθούν τα μεγάλα μελλοντικά στοιχήματα. Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδημάτου , βλέποντας στο πρόσωπό του τον αυριανό Δήμαρχο που θα ενώσει και δεν θα διχάσει τους πολίτες. Και αν κάποιοι ευελπιστούν -διακινώντας ευφάνταστα σενάρια- πως θα αλιεύσουν ψήφους σε «θολά νερά», θα αποτύχουν οικτρά! Ολοι μαζί θα προχωρήσουμε, αφήνοντας πίσω μας ορισμένους που θεωρούν πως οι πατρινοί έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Και καλώ κάθε Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα να στρατευτεί στην επιλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.»

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης