Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η έκθεση με τα έργα του Γιάννη Κολέφα - ΦΩΤΟ

Στη δημοτικη πινακοθήκη

 

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της έκθεσης που φιλοξένησε ο  Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών με τα έργα του Γιάννη Κολέφα. Η έκθεση συμπεριλάμβανε και ένα μικρό αφιέρωμα με έργα του Νίκου Κολέφα.    

 Η παρουσίαση για πρώτη φορά ψηφιδωτών έργων στη Δημοτική Πινακοθήκη και από τους δύο καλλιτέχνες, προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων φίλων της τέχνης από την πόλη μας αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις – ομιλίες με το φιλότεχνο κοινό της πόλης από τον αγιογράφο – θεολόγο, επιμελητή της έκθεσης  κ. Πέτρο Λαμπρινάκο καθώς και από την  εικαστικό - ψηφιδογράφο κ. Κάτια Κολέφα, ενίσχυσαν την δυναμική της έκθεσης και το ενδιαφέρον των πολιτών.

Την έκθεση επισκέφθηκαν μαθητές  της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε συνέχεια της γόνιμης συνεργασίας που έχουμε με τους επίσημους φορείς της εκπαίδευσης και της σταθερής ενημέρωσης για τις εικαστικές δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού.

pef_3398.jpg

pef_3399.jpg

Ξεναγήθηκαν επίσης από τον επιμελητή της έκθεσης, σπουδαστές των   ΙΕΚ «Φύλακας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων», το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας (Σ.Δ.Ε. Πάτρας) , σπουδαστές του τμήματος συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων των Ε.Π.Α.Λ καθώς  και  σπουδαστές της σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας της  Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Η έκθεση ήταν παραγωγή του τμήματος  Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Δημοτική Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, μετά από εισήγηση της  καλλιτεχνικής επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η κυρία Κάτια Κολέφα ευχαρίστησε θερμά τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων  για την θερμή υποδοχή τους και δώρισε στη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης τον πίνακα της έκθεσης με τίτλο Γυμνό (1957), του Γιάννη Κολέφα από την προσωπική της συλλογή.

Η κ. Κάτια Κολέφα άλλωστε έχει αποκτήσει δεσμούς με την πόλη μας λόγω της 18 συνεργασίας της με την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Πατρών όπου φιλοτέχνησε τα ψηφιδωτά της εκκλησίας.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος ευχαριστεί θερμά την κ. Κάτια Κολέφα για την δωρεά της η οποία εμπλουτίζει την ήδη σημαντική συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η μόνιμη συλλογή  προγραμματίζεται μελλοντικά να αξιοποιηθεί εκτός από τις περιοδικές εκθέσεις και με την μόνιμη παρουσία της σε κτίριο του Δήμου Πατρέων.

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

 

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ

                                 Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ

                                               

                                 Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης