Τρίποντο-χρυσάφι για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός «σκόνταψε» το Σάββατο στο στάδιο «Ζωσιμάδες», χάνοντας έδαφος στη «μάχη» της πεντάδας. 

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 20η αγωνιστική της Super League, με το γκολ του Κλάους Αθανασιάδη στο 73΄ να προσφέρει βαθιά βαθμολογική «ανάσα» στους γηπεδούχους, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την εξασφάλιση της παραμονής τους.
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για το τριφύλλι, καθώς ο Γιώργος Δώνης υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, λόγω τραυματισμών, με τον Κουλιμπαλί να εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο στο 7΄ και τον Ινσούα να φεύγει από το παιχνίδι μόλις στο 20΄. 

Ο τελευταίος μάλιστα διακομίσθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις, μετά από... εναέρια σύγκρουση που είχε με τον Σκόνδρα, μένοντας ζαλισμένος στο έδαφος για αρκετή ώρα.
Οι σκληρές άμυνες και τα δυνατά μαρκαρίσματα είχαν την τιμητική τους στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε ελάχιστες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. 

Η πρώτη καλή προσπάθεια, πάντως, σημειώθηκε από τον ΠΑΣ στο 34΄, όταν ο Κρίζμαν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Διούδης κατάφερε να μπλοκάρει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Με τον Παναθηναϊκό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.
Χωρίς συγκινήσεις κύλησαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τον χαμηλό ρυθμό να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. 

Ωστόσο, στο 73΄ ο Αθανασιάδης ολοκλήρωσε αυτό που δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από σέντρα του Νικολιά από αριστερά, «τσίμπησε» με κεφαλιά την μπάλα, γράφοντας το 1-0. 

Στο 87΄ ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε εντυπωσιακά το σουτ του Γιόχανσον, κρατώντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κρίζμαν, Μάνος - Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κρίζμαν (2η κίτρινη στον πάγκο)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (89΄ Σιόντης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν (70΄ Λεό Μπατίστ), Σκόνδρας, Κάστρο, Αθανασιάδης, Μάνος (80΄ Βιντάλ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (7΄ Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα (20΄ Χατζηθεοδωρίδης), Στάικος, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75΄ Άλτμαν), Μπουζούκης, Καμπετσής.

Διαβάστε επίσης