Έμφραγμα: Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο κατά 80%

Θέλετε να «καθαρίσετε» τις αρτηρίες σας και να μειώσετε τον μελλοντικό κίνδυνο εμφράγματος;

Η καρδιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα, οι περισσότεροι όμως την επιβαρύνουμε καθημερινά λόγω του άγχους και της ανθυγιεινής διατροφής.

Τα κακά λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας, η οποία εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Αν είστε έτοιμοι να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας, δείτε 15 τροφές που ωφελούν την καρδιά και προλαμβάνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.

Λιπαρά ψάρια: Μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμιών και αθηροσκλήρωσης.

Βρόμη: Λόγω των φυτικών ινών της, μειώνει την κακή χοληστερόλη και βελτιώνει την πέψη.

Μούρα: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά και κάλλιο. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Μαύρη σοκολάτα: Αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία έχει ηρεμιστική δράση, ενώ το κακάο συμβάλλει στην τόνωση της μνήμης.

Ξηροί καρποί: Έχουν φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ που μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Κόκκινο κρασί: Οι Γάλλοι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο κρασί περιέχει κάποια συστατικά που μπορούν να παρατείνουν το προσδόκιμο, υπό τον όρο ότι καταναλώνεται με μετριοπάθεια.

Πράσινο τσάι: Ωφελεί τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει ον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του προστάτη και του μαστού.

Μπρόκολο και σπανάκι: Προλαμβάνουν κάποιες μορφές καρκίνου, αποτοξινώνουν τον οργανισμό και βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Αβοκάντο: Έχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την απώλεια βάρους και τη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Ρόδι: Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση, ομαλοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης.

Κανέλα: Προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και την αθηροσκλήρωση, ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Καρπούζι: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και σταθεροποιεί τα επίπεδα χοληστερόλης. Είναι επίσης πολύ ενυδατικό.

Σκόρδο: Προκαλεί διαστολή των αγγείων μειώνει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Βελτιώνει επίσης την πέψη.

Μήλα και αχλάδια: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν την καρδιά. Ομαλοποιούν την κυκλοφορία του αίματος, ενώ τα μήλα συμβάλλουν στη λευκότητα και την υγεία των δοντιών.

Πηγή: onmed.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ