Τετ α τετ Κ. Μητσοτάκη - Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Mε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών παρουσίασαν στον κ. Μητσοτάκη τις πάγιες θέσεις του κλάδου τους, ενω εξέθεσαν, μεταξύ άλλων, το αίτημά τους για συνολική αναβάθμιση του ρόλου τους στο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της πρόληψης.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, «αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή των φυσικοθεραπευτών ως λειτουργών της Υγείας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών στις δημόσιες δομές Υγείας, καθώς και τη δια βίου εκπαίδευσή τους».

Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο του φυσικοθεραπευτή στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διαβεβαίωσε τον Σύλλογο ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του ρόλου αυτού.
 
Τέλος, τόνισε το γεγονός ότι είναι αδιανόητο φυσικοθεραπευτές να μεταναστεύουν στο εξωτερικό προς εύρεση εργασίας τη στιγμή που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι ανάγκες του συστήματος υγείας.

Διαβάστε επίσης