Μητρόπουλος για αναδρομικά: Να δοθεί πολιτική λύση, μην τρέχουν στα δικαστήρια οι πολίτες

06/02/2019 | 17:50

«Όποιοι συνταξιούχοι προσφεύγουν μέχρι σήμερα και για κάποιο χρονικό διάστημα, θα δικαιώνονται για τα αναδρομικά».

Αυτό ανέφερε σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6» ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς -όπως εξήγησε- «τα μικρότερα δικαστήρια συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2015, σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τα δώρα όσο θα ζουν και ανά έτος».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, αν το ποσό που αιτείται κάποιος με αγωγή και δικαιώνεται είναι κάτω από 3.000, απαγορεύεται ο αντίδικος και εν προκειμένω το Δημόσιο να κάνει έφεση. Έτσι, τα χρήματα καταβάλλονται αμέσως.

«Η κυβέρνηση να δώσει μια πολιτική λύση και να μην στέλνει τον κόσμο στα δικαστήρια», πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτές οι υποθέσεις δεν είναι για δικαστήρια, αφού η νομολογία τα έχει πει όλα. «Παρόλα αυτά η κυβέρνηση ασκεί εφέσεις και αναιρέσεις και δικαστικοποιεί αυτή τη διαμάχη, ενώ είναι αμετάκλητη λυμένη», κατέληξε ο ίδιος.

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)