Τσελέντης για σεισμό στην Πρέβεζα: Δεν αποκλείεται να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο

Αισθητός σε Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Άρτα

Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:26 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Αμέσως μετά το σεισμό, πολλά κτήρια στο κέντρο της Πρέβεζας και σε γύρω περιοχές, έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ ακολούθησε και γενικό μπλακ άουτ για λίγα λεπτά σύμφωνα με το mypreveza.gr

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση. Πρόσθεσε, πως πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και τόνισε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης δήλωσε πως οι κάτοικοι της πόλης ταρακουνήθηκαν έντονα από τον σεισμό. Είπε ότι έπεσαν αντικείμενα στα σπίτια, χωρίς πάντως, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές.

Τέλος, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα είχε ξεκινήσει από απόγευμα της Δευτέρας, όταν στις 18:50 σημειώθηκε σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κορώνη και στις 19:41 4,3 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης