Euro 2004: Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο εναρκτήριο παιχνίδι Πορτογαλία-Ελλάδα!

Στο παιχνίδι, στο οποίο η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου άρχισε να γράφει την «γαλανόλευκη» εποποιία στο Euro 2004 σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Σε αυτήν την σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε 14,5 χρονια μετά τη διοργάνωση, ο τότε επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξομολογήθηκε ο Κάρλος Άνζος, τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στη Μπράγκα και σχεδίαζαν να χτυπήσουν στο Πόρτο την ημέρα που θα διεξαγόταν η πρεμιέρα της διοργάνωσης ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του Euro 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το Euro 2004. Αποφασίσαμε να τους συλλάβουμε και καλά κάναμε.

Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ».

Υπενθυμίζεται, ότι στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης η Εθνική Ελλάδας, η οποία αργότερα έγραψε ιστορία κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, είχε επικρατήσει με 2-1 της «οικοδέσποινας» του Euro 2004.

Τα γκολ της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ είχαν πετύχει οι Καραγκούνης και Μπασινάς, ενώ για τους Ίβηρες είχε σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαβάστε επίσης