Πως το συχνό καλό σεξ λειτουργεί ως φάρμακο για την πίεση

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Το συχνό καλό σεξ μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος τόσο αποτελεσματικά όσο και μερικά φάρμακα, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας. Τα επίπεδα των συμμετεχόντων έπεσαν έως και 13% την επόμενη μέρα του σεξ. Η λήψη ενός διουρητικού χαπιού, που θεωρείται κλασική αντιμετώπιση της πίεσης, επιτυγχάνει παρόμοια αποτελέσματα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια ανέφεραν ότι όσο πιο απολαυστικός είναι ο οργασμός, τόσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της πίεσης του αίματος την επόμενη ημέρα.

Πιστεύουν ότι το σεξ λειτουργεί λόγω της οξυτοκίνης που παράγεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής αλλά και της αγκαλιάς που ακολουθεί και μπορεί να μειώσει αισθητά το άγχος. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ιατρική της Σεξουαλικότητας παρακολούθησε ζευγάρια να κάνουν σεξ ενώ φορούσαν μία οθόνη που παρακολουθεί την καρδιά.

Αξιολόγησαν επίσης και την ένταση του οργασμού, με βαθμολόγηση από το 66 έως το 106, καταλήγοντας σε ένα μέσο όρο της τάξεως του 87. Όσοι συμμετείχαν, είχαν αισθητή μείωση στα επίπεδα συστολικής πίεσης.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης