Ν. Ανδρουλάκης: Θα είναι ανιστόρητο ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί από τη δεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί από το ΚΙΝΑΛ

«Θα είναι ανιστόρητο ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί από τη δεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί από το ΚΙΝΑΛ», δηλώνει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και καταγγέλλει ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. χρησιμοποιούν θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους προκειμένου να διαλύσουν το Κίνημα Αλλαγής.

«Το ταγκό Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ θα αποβεί καταστροφικό για τον τόπο», σημειώνει και τονίζει πως δεν έχει κανένα νόημα η πολιτική ίσων αποστάσεων από τα δύο αυτά κόμματα, καθώς η πολιτική δεν γίνεται με τη μεζούρα, αλλά με συγκρούσεις και συνθέσεις, ενώ επισημαίνει πως η δεξιά είναι ο κύριος ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ.

Απορρίπτει, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, την πρόταση συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων, που διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν είναι προοδευτική δύναμη σήμερα, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενα» τα θετικά μέτρα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Για την πορεία του ΚΙΝΑΛ ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι έγιναν στρατηγικά λάθη από την αρχή, τα οποία ο ίδιος τα είχε επισημάνει. Και η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη ανήκει, όπως αναφέρει, σε αυτούς που επέλεξαν ο πολυκομματικός φορέας αντί να γίνει ένας ενιαίος θεσμός να γίνει μια βαβέλ, χωρίς κοινή στρατηγική. Για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τον Μάρτιο υπογραμμίζει πως πρέπει να είναι δημοκρατικό και να βρεθεί μια δύναμη ενότητας για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται ένα νέο ηθικό κεφάλαιο, ηθική και πολιτική ανανέωση, επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης. Για τον εαυτό του δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος σε όποια εκλογική μάχη προηγηθεί και σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα ψηφοδέλτια να είναι ανοιχτά, ανταγωνιστικά για να φέρουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όχι ψηφοδέλτια τα οποία θα έχουν διανομή εξουσίας σε παλιούς πρωταγωνιστές».

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης