Γρίπη: Στην Κέρκυρα δύο από τα θανατηφόρα κρούσματα του ιού

02/02/2019 | 22:02

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων, νέων ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης τύπου Α’, στο νησί της Κέρκυρας, συγκαταλέγονται στη λίστα των θυμάτων του ιούΗ1Ν1.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το πρώτο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν μία γυναίκα, περίπου 45 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή, προσβεβλημένη από τον ιό της Γρίπης τύπου Α’, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Το δεύτερο περιστατικό θανάτου που επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με τον κ. Κακαβίτσα, οφειλόταν στον ιό της Γρίπης τύπου Α’, είναι ενός 37χρονου από το Κοκκίνι, που πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του και κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής, αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πως ο θάνατός του προήλθε από το «θανατηφόρο» ίο της γρίπης.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη που έχει ύποπτα συμπτώματα γρίπης, να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας, ενώ να σημειωθεί ότι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακαβίτσα, «νοσηλεύονται ασθενείς, που έχουν πιστοποιηθεί με γρίπη, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους», όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)