Οι αγρότες της Αχαϊας βγαίνουν σήμερα στα μπλόκα- Σε κόμβο Κουρλαμπά και Σταυροδρόμι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την αντίδραση των Αγροτών της Αχαΐας προκαλούν οι δικαστικές διώξεις σε βάρος αγροτών για τα μπλόκα σε περιοχές όλης της χώρας. Οι αγρότες της Ερυμάνθειας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συναδέλφους τους προχωρούν από σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου σε στήσιμο δύο μπλόκων σε κόμβο Κουρλαμπά και Σταυροδρόμι.

Το πλήρες κείμενοι των αγροτών της Ερυμάνθειας έχει ως εξής:

Ο αγρoτoκτηνοτροφικός σύλλογος  Ερυμάνθου καταγγέλλει την δικαστική δίωξη σε βάρος των 10 συναδέλφων μας από την Νίκαια.

Πρόκειται για δίωξη ενάντια  στο ίδιο το συνδικαλιστικό δικαίωμα, ενώ η μεθόδευση και η διεκπεραίωση των διαδικασιών είναι πρωτοφανείς στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Με το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων στήθηκε στο άψε σβήσε η κατηγορία, στηριζόμενη σε δημοσιεύματα του Τύπου που μάλιστα, προηγήθηκαν του «αδικήματος» του στησίματος του μπλόκου. Τα κλητήρια θεσπίσματα στους κατηγορούμενους αποδόθηκαν τάχιστα, την ίδια μέρα που γράφτηκαν. Η δίκη ορίστηκε να γίνει άμεσα, σε λίγες μέρες, χωρίς οι κατηγορούμενοι να έχουν καν κληθεί για κατάθεση από τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Η ευθύνη για την συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες που συμμετέχουμε, ήδη, στα μπλόκα, αλλά και εκείνους τους συναδέλφους που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν τις επόμενες μέρες.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι μάταια κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, δυνατά και αποφασιστικά.

Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους  της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά στα μπλόκα :

·         στην διασταύρωση Κουρλαμπά Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ώρα 10:00πμ

·         στο Σταυροδρόμι Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ώρα 10:00πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Διαβάστε επίσης