Επιβεβαιώθηκε από το ΓΕΕΘΑ η επίσημη πρόσκληση Ακάρ σε Αποστολάκη

30/01/2019 | 10:33

Ο Χουλουσί Ακάρ στην επιστολή του προς τον κ. Αποστολάκη εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την ανάληψη των καθηκόντων του δεύτερου ως υπουργός Άμυνας και παράλληλα του απεύθυνε πρόσκληση για την Τουρκία

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε σήμερα Τετάρτη και το ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ στην επιστολή του προς τον κ. Αποστολάκη εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την ανάληψη των καθηκόντων του δεύτερου ως υπουργός Άμυνας και παράλληλα του απεύθυνε πρόσκληση για την Τουρκία.

H κίνηση αυτή του Τούρκου υπουργού θεωρείται ένα βήμα καλής θέλησης ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης και ένα βήμα εκτόνωσης λίγες ώρες πριν την επέτειο των γεγονότων των Ιμίων.

Tο τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφερόμενο στην είδηση έχει τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ». Την ίδια ώρα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι o Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.

Τέλος, στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας.

Σημειώνεται πως την Τρίτη οριστικοποιήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Τουρκία την επόμενη Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπουλη.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης