Η απάντηση Τσακαλώτου στη ΝΔ για τα περί εξόδου στις αγορές με υψηλό επιτόκιο

30/01/2019 | 10:24

Στις αιτιάσεις της ΝΔ για έξοδο στις αγορές με επιτόκιο υψηλότερο σε σχέση με της Πορτογαλίας απαντάει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με δήλωσή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” περνά στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι η Πορτογαλία είχε μεν προβληματικές κυβερνήσεις πριν από την κρίση, αλλά όχι τόσο προβληματικές ώστε να δημιουργήσουν ένα τόσο δυσθεώρητο χρέος, ούτε είχε κυβερνήσεις όπως αυτές της περιόδου 2010- 2014 που δεν ολοκλήρωσαν προγράμματα και δεν πέτυχαν καμία ουσιαστική ρύθμιση, ενώ βγήκαν στις αγορές μια φορά για τα μάτια του κόσμου.

Επανέλαβε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πρέπει να έχει τη χαιρεκακία ως βάση της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της και είπε ότι “η κυβέρνηση συνεχίζει τη δική της στρατηγική, η οποία έχει ως βάση την υλοποίηση ενός βιώσιμου σχεδίου για την οικονομία και την κοινωνία.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

Μετά από την επιτυχία της έκδοσης, συμβούλεψα την αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει τη χαιρεκακία ως βάση της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί το επιτόκιο υψηλό σε σχέση με αυτό της Πορτογαλίας.

Δυστυχώς, όμως, πριν από την κρίση, η Πορτογαλία είχε μεν προβληματικές κυβερνήσεις αλλά όχι τόσο προβληματικές ώστε να δημιουργήσουν ένα τόσο δυσθεώρητο χρέος, ούτε είχε κυβερνήσεις όπως αυτές της περιόδου 2010-2014 που δεν ολοκληρώσανε προγράμματα, που δεν πέτυχαν καμία ουσιαστική ρύθμιση, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, και που βγήκανε στις αγορές μία φορά για τα μάτια του κόσμου.

Εμείς, έχοντας πλέον βγει από τα μνημόνια, έχοντας διευθετήσει το χρέος και έχοντας ανακτήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, συνεχίζουμε τη δική μας στρατηγική, η οποία έχει ως βάση την υλοποίηση ενός βιώσιμου σχεδίου για την οικονομία και την κοινωνία.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας