Φιλιππίνες: Συνελήφθη ξανά αφού σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη ο Γάλλος «σπάιντερμαν»

Αφού ανέβηκε και κατέβηκε με επιτυχία από έναν ουρανοξύστη 47 ορόφων στη Μανίλα προκάλεσε τον θαυμασμό των περαστικών αλλά και την αντίδραση της αστυνομίας που δεν έχασε την ευκαιρία να τον συλλάβει.

Ο Ρόμπερτ, γνωστός και ως «Γάλλος σπάιντερμαν», παραμένει σε κράτηση από την αστυνομία στις Φιλιππίνες με κατηγορίες που αφορούν «συναγερμούς και άλλες μορφές παραβιάσεων».

Ο Γάλλος δήλωσε στο PhilStar Global ότι φοβόταν για τη ζωή του όταν συνελήφθη από το «προσωπικό ασφαλείας που φορούσε μπλε και κρατούσε όπλα» μετά την επιτυχημένη αναρρίχηση και κατάβασή του στο GT International Tower στις Φιλιππίνες.

Πολίτες τον απαθανάτισαν από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ο θαυμασμός του πλήθους ήταν μεγάλος. «Δεν σκοτώνω κανέναν, δεν πρόκειται για ληστεία τραπεζών», δήλωσε ο 56χρονος στην υπεράσπισή του, προσθέτοντας ότι «ανέβαινε μόνο στο κτήριο».

Η τοπική αστυνομία ωστόσο, δεν βρήκε την κατάσταση διασκεδαστική, ούτε θέαμα που αξίζει να επαναληφθεί.

«Γιατί η άνοδός του, παρόλο που δεν μπήκε στο κτήριο, αλλά απλά ανέβηκε, έγινε σε ιδιωτικό χώρο. Δεν έχει άδεια, στερείται συντονισμού, αποτελεί επίσης απειλή για την ασφάλεια σε όλους και μπορεί επίσης να χρεωθεί με δημόσιες αναταραχές» δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας. 

Πηγή: Sputnik

Διαβάστε επίσης