Νίκη – ανάσα για τον Λεβαδειακό

Παίζοντας με μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα με 1-0 από τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά για την 18η αγωνιστική.

Ογδοη ήττα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλή εστία αν και απέναντι του είχε μια από τις χειρότερες άμυνες της Σούπερ Λίγκα. Στους 23 βαθμούς παρέμεινε ο Αρης που πλέον κοιτάζει το επόμενο ματς με την Ξάνθη. Από την άλλη πλευρά βέβαια βαθιά ανάσα με την 3η νίκη του στη φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Λεβαδειακός στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο του.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης είχε ποσοστά κατοχής της τάξης του 60%, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Οι κίτρινοι ωστόσο δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Ειχαν αργή ανάπτυξη με πολλές πάσες κυρίως παράλληλα και όχι κάθετα προς την εστία ενώ δεν πατούσαν εύκολα στην περιοχή. Οι παίκτες του Παντελίδη προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως από τα άκρα (με Κόρχουτ, Τζανακάκη), καθώς ο Τόνσο ήταν καλά μαρκαρισμένος και δεν έβρισκε χώρους για να δημιουργήσει.

Ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι, γκολ οι γηπεδούχοι
Ουσιαστικά σε όλο το πρώτο μέρος ο Αρης είχε μια κλασική ευκαιρία, αυτή του 16’ με το σουτ του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή (μετά από ωραία σέντρα του Τζανακάκη) στο οποίο είπε «όχι» ο Μπάγιτς.

Οι γηπεδούχοι βλέποντας τους αντιπάλους τους να είναι «φλύαροι»… αναθάρρησαν και δικαιώθηκαν. Αφού «προειδοποίησαν» στο 25’(γύρισμα Ναγκίς, προβολή Μαρκόφσκι) κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ 13 λεπτά αργότερα στο 38’. Εκμεταλλευόμενος λανθασμένο γύρισμα του Ματίγια, ο Τσαμπούρης έβγαλε ωραία σέντρα για το κεφάλι του Μαρκόφσκι και εκείνος νίκησε στον «αέρα» τον Μπάσα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Εδωσε πνοή ο Λάρσον
Ντεμπούτο για τον Αρη εκτός του Τόνσο έκανε και ο Ντάνιελ Λάρσον. Ο Σουηδός εξτρέμ πέρασε στο ματς από την αρχή του Β’ ημιχρόνου αντί του Κόρχουτ, με τον Ούγγρο πάντως να είναι από τους λίγους θετικούς παίκτες των κίτρινων στα 45’ που αγωνίστηκε.

Ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής ήταν ίσως ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει σήμερα ο Αρης. Ταχύς, μαχητικός με καλό δεξί πόδι και ικανότητα στο μακρινό σουτ πάνω στην κίνηση, είχε δύο καλές προσπάθειες στο 50’ και το 58’΄.

Οσον αφορά την εικόνα του ματς ήταν παρόμοια με το πρώτο μέρος. Ο Λεβαδειακός κλείστηκε ακόμη πιο πολύ στα μετόπισθεν (για να διατηρήσει το 1-0) με τον Αρη να παίζει την περισσότερη ώρα στο μισό γήπεδο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Ντιόγκο, Στανόγιεβιτς, Μαρκόφσκι, Nανγκίς (63’ Σαβατογκό), Γιακουμάκης (69’Μητρόπουλος).

ΆΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Σιώπης, Κόρχουτ (46’ Λάρσον), Γκαρσία (82’ Μαρτίνες), Τόνσο (73’ Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί.

Διαβάστε επίσης