Δυτική Αχαΐα: Μεταλλική γέφυρα στην Καλογριά

άρση της επικινδυνότητας

Εν αναμονή της τεχνικής μελέτης του έργου, από την Περιφέρεια, η οποία θα δείξει και το κόστος, τελεί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να επιλύσει το σοβραρό πρόβλημα πρόσβασης στην περιοχή της παραλίας Καλογριάς.

Το θέμα έχει αναλάβει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος και όπως αναφέρει η «Π», μαζί με τον αντιδήμαρχο έργων Θανάση Ραυτακόπουλο, έχουν καταλήξει σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο που θα φτιάξει την τελική μελέτη, με κόστος περί τις 15.000 ευρώ, με έξοδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της σαθρότητας του εδάφους λόγω του περάσματος ποταμιού.Το κόστος εγκατάστασης της νέας γέφυρας, θα είναι πολύ κάτω από το 1 εκατ. ευρώ και αποφασίστηκε να γίνει «τύπου Π» μεταλλική. Ο εργολάβος που θα την αναλάβει θα είναι αυτός που θα κατεδαφίσει τη σημερινή, η επικινδυνότητα της οποίας – λόγω παλαιότητας – είναι μεγάλη για διερχόμενους οδηγούς λεωφορείων, ΙΧ αλλά και πεζούς.

Η καινούργια «σιδερογέφυρα» θα περιλαμβάνει μια λωρίδα κυκλοφορίας για οχήματα και χωριστή για πεζούς, εκτιμάται δε ότι θα προσδώσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της δημοφιλούς περιοχής, ικανοποιώντας και το αίτημα ετών, επιχειρηματιών του ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και εστίασης-αναψυχής.

Το νέο γεφύρι θα συνδέει, με ασφάλεια, τον κεντρικό οδικό άξονα με την παραλία και τα καταλύματα και βάσει χρονοδιαγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα, οπότε ημερολογιακά ξεκινά το ρεύμα επισκεπτών. Στόχευση είναι να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τη στατική της ανεπάρκεια, λόγω της διάβρωσης που έχει υποστεί. Αναμένεται, δε, να επανέλθουν και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας προς τα ξενοδοχεία, τα οποία είχαν διακοπεί τον περασμένο Αύγουστο.Επίσης η νέα γέφυρα θα εξυπηρετήσει και την περιβαλλοντική ανάδειξη του τοπίου, ενώνοντας τη Λίμνη Προκόπου με τη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης