Νίκος Νικολόπουλος: "Καμιά αναπτυξιακή πολιτική για την Πάτρα"

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΧΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Με αφορμή την “εχθρική” στάση που κρατάει η δημοτική Αρχή της Πάτρας απέναντι σε θέματα τεχνολογικής εξέλιξης και ανάπτυξης, όπως το φυσικό αέριο και το δίκτυο 5G, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Θα ήταν έως και αφύσικο, μία δημοτική αρχή που ακόμα και στον 21ο αιώνα εξακολουθεί να θεωρεί τον σταλινισμό ως… πρόοδο, να έχει ανοικτά μάτια και αυτιά σε οποιαδήποτε σύγχρονη εξέλιξη, που ούτε μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να κατανοήσει, δεδομένου ότι το βάλτωμα της Πάτρας στην φτώχεια και τον παλαιολιθισμό την εξυπηρετεί πολιτικά και αποτελεί τον λόγο ύπαρξής της.

Το παράρτημα του ΚΚΕ που εδρεύει στην οδό Μαιζώνος και στο Δημαρχείο της Πάτρας, δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ την πόρτα της πόλης στη νέα εποχή των ασύρματων δικτύων επικοινωνίας και μεταφοράς δεδομένων, όπως είναι το 5G, αλλά και στη δυνατότητα εκσυγχρονισμού των ενεργειακών υποδομών και δικτύων, με φυσικό αέριο, το οποίο θα δημιουργήσει μεγάλο όφελος στις επιχειρήσεις, στο λιμάνι, αλλά και στα νοικοκυριά της Πάτρας.

Και δεν θα το κάνει, αφενός γιατί έχει μείνει στην εποχή της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης, του κάρβουνου και των φουγάρων, όταν ο πλανήτης ήδη έχει μπει στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και αφετέρου γιατί, η παραμονή και της κοινωνίας μας σε εκείνη την μακρινή εποχή αποτελεί την αναγκαία συνθήκη ύπαρξης του ΚΚΕ.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας λοιπόν, δεν θέλει φυσικό αέριο. Προτιμά το… κάρβουνο! Για να εξακολουθεί να πουλάει την «πραμάτεια» του δήθεν φιλεργατισμού της, σε μία πόλη που οι εργάτες έφτασαν να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, εξαιτίας όλων εκείνων των δήθεν υπερασπιστών των λαϊκών συμφερόντων του παρελθόντος, που προκαλώντας άπειρα προβλήματα στις βιομηχανίες της περιοχής, έστρωσαν το κόκκινο χαλί αποβιομηχάνισης της Πάτρας.

Πώς να αντέξει μία δημοτική αρχή του ΚΚΕ, το 5G και το φυσικό αέριο; Θα δημιουργήσουν νέες δουλειές, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας. Θα βάλουν την Πάτρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, στη σύγχρονη εποχή και θα καταστήσουν τα τοπικά προϊόντα πιο ανταγωνιστικά στην ελληνική και διεθνή αγορά. Θα οδηγήσουν ακόμα και τα νοικοκυριά σε μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 35-40%.

Όλα αυτά, δεν τα θέλει η δημοτική Αρχή της Πάτρας!

Θέλει φτώχια, για να «πουλάει»… επανάσταση! Θέλει μιζέρια για να πουλάει «λαό»!

Δεν υπάρχουν λοιπόν διλήμματα σε αυτή την πόλη. Όσο το ΚΚΕ χρησιμοποιεί ως οχυρό του το μέγαρο της οδού Μαιζώνος, καμία ουσιαστική αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να περιμένει η Πάτρα.

Μόνο… ποδαράτες εκδρομικές παραστάσεις προς την Αθήνα, με μηδενικό αποτέλεσμα, θα εξακολουθούν να παρακολουθούν οι Πατρινοί!»

Διαβάστε επίσης