Αιχμές Πατούχα για την σιωπή Πελετίδη στην πρόταση δημιουργίας λαϊκού μετώπου στις εκλογές: "Απάντηση δεν ήλθε από πουθενά"

Αιχμές για την στάση που τηρεί ο Κώστας Πελετίδης και η δημοτική αρχή αφήνει με ανακοίνωσή της η "Ανυπότακτη Πολιτεία" και ο επικεφαλής της Χρήστος Πατούχας, για το γεγονός πως δεν έχει λάβει καμιά απάντηση για τη δημόσια πρόταση που κατέθεσε δημιουργίας νικηφόρου μετώπου από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφει το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας αναφέρεται:

Στις 24 του περασμένου Σεπτέμβρη, δημοσιεύσαμε ανακοίνωση του Συντονιστικού Γραφείου της Ανυπότακτης Πολιτείας με τίτλο «Η πορεία προς τις εκλογές- Η άποψη μας» Στην ανακοίνωση μας αυτή, θέταμε επί τάπητος, τα κεντρικά και τα επί μέρους διλλήματα των εκλογών του Μαΐου, την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των δημοτικών παραγόντων. Εκτιμούσαμε ότι το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, στοχεύει τον Δήμο Πατρέων και την αποκατάσταση της «τάξης», με την αφαίρεση του Δήμου από τα χέρια των λαϊκών δυνάμεων.

Από τότε,  τέσσερες μήνες μετά, παρατηρούμε την ένταση της προσπάθειας αυτής και την διαμόρφωση της στρατηγικής του δεύτερου γύρου από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.

Απέναντι στο σχέδιο αυτό, απευθύναμε έκκληση-πρόσκληση προς την ευρύτερη αριστερά, τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές της δυνάμεις, να πράξουν όλα όσα απαιτούνται, για την συγκρότηση ενός νικηφόρου μετώπου, αξιοποιώντας τις διαθέσεις της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας.

Έχουμε την γνώμη, ότι την έμπρακτη πρωτοβουλία, όφειλε να πάρει η σημερινή Δημοτική πλειοψηφία και ο επικεφαλής της Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Ωστόσο απάντηση στην πρόσκληση μας δεν ήλθε από πουθενά. Φαίνεται ότι δεν αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο την ανάγκη της λαϊκής νίκης. Ή, ακριβέστερα, αρκούν για αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, η συστράτευση με μόνο κριτήριο την ιδεολογική καθαρότητα και την πολιτική μονολιθικότητα, μακριά από έντιμες και πλατιές συμμαχίες. Δεν αναζητούμε την κοινή μας αντίληψη για το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων των δημοτών, για τις συνθήκες υποταγής της κοινωνίας μας στην πολιτική της εξάρτησης, των μνημονίων, της άγριας φτώχιας για τους πολλούς, των αδιεξόδων για την νέα γενιά, της αχρήστευσης της Αυτοδιοίκησης σαν συμπαραστάτη των πολιτών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είναι του παρόντος, και δεν θα αντιδικήσουμε για όσα θεωρούμε ότι κάνουν τις ανατρεπτικές πολιτικές δυνάμεις, ανώριμες και αναποτελεσματικές. Όμως γνωρίζουμε, τις συνέπειες αυτής της πολιτικής ευρύτερα στο λαϊκό κίνημα, στους καθημερινούς αγώνες, στην προοπτική της συνολικής νίκης.

Η δική μας τοποθέτηση είναι καθαρή και σαφής:

Με στόχο την νίκη και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο των εκλογών, να πραγματοποιήσουμε την πιο πλατιά, μαχητική, δημοκρατική συμπαράταξη, να αποκαλύψουμε την πολιτική των αντιπάλων μας, να πείσουμε την πλειοψηφία των δημοτών.

Φαίνεται, ότι η τοποθέτηση μας δεν βρίσκει υποστηρικτές. Ας είναι.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, θα συνεχίσει την πολιτική της παρουσία με την ανεξαρτησία και την συνέπεια των θέσεων και των αγωνιστικών της αρχών.

Με την παρρησία που μας χαρακτηρίζει στην προσέγγιση της αλήθειας και στον πολιτικό διάλογο ουσίας. Θα έχουμε αντιπάλους τους κάθε λογής εκπροσώπους του κυβερνητικού μνημονιακού κατεστημένου του χτες και του σήμερα.

Αυτούς που στοιχίζονται ομονοώντας, για τα οφέλη της εξουσίας σημερινά και μελλοντικά.

Αυτούς που χαρακτηρίσαμε «συνομοταξία των προθύμων». Που φλυαρούν για την «ανάπτυξη» υπέρ των ολίγων, ποδοπατώντας τους πολλούς.

Αυτούς που παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση, διεκδικώντας μόνο για τον εαυτό τους την εύνοια των πολιτικά ισχυρών.

Όσους, ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική, θεωρώντας ότι η κοινωνία τους χρωστάει να βρίσκονται μόνιμα στην πρωτοκαθεδρία.

Όσους μεταπηδούν σαν καγκουρό, αλλάζοντας στρατόπεδα και παρατάξεις, σύμφωνα με την εκάστοτε ταχύτητα του πολιτικού ανέμου. Όσους αποθεώνουν τον πολιτικό φιλελευθερισμό και κινούνται προς τα δεξιά, με μόνο κριτήριο το προσωπικό τους πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Τις οικονομικές, την πολιτική πόλωση, τους αποκλεισμούς, τα εμπόδια να διαδώσουμε την άποψη μας.

Θα τις νικήσουμε. Θα τις νικήσουμε με την βοήθεια των συνδημοτών μας.

Απευθυνόμαστε, σε όλους όσους τίμησαν το ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Πολιτείας στο παρελθόν. Στις εκλογές του 2006, του 2010, του 2014. Σε αυτή την μάχη τους θέλουμε ξανά μαζί μας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς, όλους τους αριστερούς ανθρώπους. Αυτούς που μοιραστήκαμε ίδια ιδανικά, ίδιες αγωνίες και κοινούς αγώνες. Αυτούς που νοιώθουν προδομένοι, απογοητευμένοι, ανήσυχοι για την επιλογή των ηγεσιών να αλλάζουν στρατόπεδα. Αυτούς που καλούνται να απαντούν σε ψευτοδιλήμματα. Όποιος μία φορά προσκυνήσει, δεν μπορεί, παρά να είναι πάντα συμβιβασμένος. Μην παραιτείστε, βρείτε την συλλογικότητα στις δικές σας μάχες.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, αυτούς που ζουν εντονότερα από όλους την ανασφάλεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση, την καταστροφή των ονείρων τους, την ξενιτιά και τα αδιέξοδα. Πάρτε την κατάσταση στα δικά σας χέρια, αναλάβετε εσείς την οργάνωση των αγώνων του μέλλοντος.

Όλοι όσοι θεωρείτε την πορεία μας, συνεπή και έντιμη, επικοινωνήστε μαζί μας, παρακολουθήστε μας, για να δώσουμε μαζί τις επόμενες μάχες. Θα είμαστε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ