Παρλιάρος, Νικολάου, Μουράτ κριτές στην Πάτρα αύριο, για τον διαγωνισμό καλύτερου εκλέρ που θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο!

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον σεφ της Πρεσβείας, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ.

Ο τελικός θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στην Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, μετά από τέσσερις προεπιλογές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, και στα Χανιά.

Μέλος της κριτικής επιτροπής στην Πάτρα, θα είναι και η Πατρινή Χρυσούλα Σεβαστιάδου, Φιναλίστ του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν.

Ήταν η μόνη μη επαγγελματίας ζαχαροπλάστης ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους. Στον τελικό συμμετείχε με ένα μακαρόν με γκανάς λευκής σοκολάτας και ρυζόγαλο, βανίλια, κανέλα. Το μακαρόν της είχε μοβ χρώμα με μια βρώσιμη ασημένια πινελιά.

Οι 4 φιναλίστ που θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού MaziChef για το «Καλύτερο Ελληνικό Εκλέρ» θα προκύψουν από τις περιφερειακές προεπιλογές που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, και τα Χανιά.

Μπορούν να εγγραφούν μόνο μεμονωμένα άτομα, όχι επιχειρήσεις. 
Μόνον οι 20 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη θα συμμετάσχουν. 
Η εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο σε μια από τις τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Χανιά, Πάτρα, και Θεσσαλονίκη).

Οι 20 εγγεγραμμένοι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν 10 δείγματα του εκλέρ τους, σε κλασικό μέγεθος (10 έως 12 εκατοστά σε μήκος), τα οποία θα έχουν προετοιμάσει στο χώρο τους, με δικά τους προϊόντα και με δικό τους τρόπο.

Το εκλέρ που θα πρέπει να ετοιμάσουν οι διαγωνιζόμενοι είναι το ίδιο τόσο στον 1ο γύρο όσο και στον τελικό: Ένα εκλέρ με ελληνική γεύση, είτε γλυκό είτε αλμυρό. 
Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τα ακόλουθα: Η γεύση, η γευστική πρωτοτυπία, η υφή, η ομοιομορφία του σχήματος του εκλέρ, η γενική του όψη.

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής στην Πάτρα:
Πρόεδρος της επιτροπής: 
Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

Επιτροπή: 
Χρυσούλα Σεβαστιάδου, Φιναλίστ του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν.

Κριτές θα είναι o Jean- Marie Hoffman, chef cuisinier της Γαλλικής Πρεσβείας, ο Στέλιος Παρλιάρος ειδήμων περί της ζαχαροπλαστικής, η Ντίνα Νικολάου και η Χρυσή Μουράτ.

Διαβάστε επίσης