Στον εισαγγελέα ο 27χρονος Νεοναζί της "Απέλλα" που συνελήφθη στο συλλαλητήριο

Μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Απέλλα» και γνωστός στις Αρχές για την δράση του είναι ένας εκ των επτά συλληφθέντων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί ακριβώς πριν έναν χρόνο κατόπιν εντάλματος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, που είχε προκαλέσει έκρηξη και πυρκαγιά στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου 2017 και μάλιστα φερόταν να ήταν εκείνος που είχε οργανώσει και τους υπόλοιπους συλληφθέντες για αυτή την επίθεση.

Οι διώξεις

Οι επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικά και πλημμεληματικά αδικήματα.

Πλέον όλοι τους αντιμετωπίζουν δυο κακουργηματικές πράξεις και έξι πλημμελήματα, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή. Τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν είναι:

- Έκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές

- Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών

- Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους

- Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος

- Αντίσταση κατά τις αρχής

- Εξύβριση

- Παράνομη οπλοφορία

-οπλοχρησία

- Παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη συγκέντρωση. Φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα έλαβαν χώρα έξω από το Κοινοβούλιο, καθώς και ότι οι ίδιοι συνελήφθησαν μακριά από τα επεισόδια και αφού είχε περάσει αρκετή ώρα. Αντίθετα, όπως λένε, την ώρα της σύλληψής τους επιχειρούσαν να φύγουν από την πλατεία Συντάγματος εξαιτίας των χημικών που είχαν ριφθεί.

Διαβάστε επίσης