«Καθάρισε» από νωρίς η ΑΕΚ, 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Η ΑΕΚ μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε ακόμα μία καλή εμφάνιση και επικράτησε με το ευρύ 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση σκόραρε με τους Λιβάγια (9’), Άλεφ (11’) και Πόνσε (20’ πεν.) και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. 


Η ΑΕΚ δείχνει το τελευταίο διάστημα μεγάλη δυναμική στις στατικές φάσεις κι έτσι με δημιουργό τον Γκάλο, ο Λιβάγια στο 9΄ και ο Αλεφ στο 11΄ έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας στους γηπεδούχους. Στο 20΄ ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μουνάφο και ο Πόνσε ευστόχησε από τη βούλα για να φτάσει τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα το ματς να κριθεί. 

Σε αντίθεση με το ματς εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, η επιθετικότητα της ΑΕΚ διατηρήθηκε και στο β΄ ημίχρονο, με τους Πόνσε (56΄, 76΄), Οικονόμου (57΄) να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ. Το 3-5-2 του Μαρίνου Ουζουνίδη αναδεικνύεται στο κατάλληλο «φάρμακο» για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πρωταθλήτρια, η οποία αρχίζει να «χτίζει» ένα καλό σερί ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (3 Φεβρουαρίου). Έως τότε, μεσολαβούν ακόμα τρία ματς, με τον Κισσαμικό για το κύπελλο, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για τη Super League. 

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0 (Novasports 1)

Γκολ: 9' Λιβάγια, 11' Άλεφ, 20' πεν. Πόνσε

Κίτρινες κάρτες: Άλεφ, Οικονόμου, Μάνταλος, Γκάλο - Μανιάς, Ιγκλέσιας, Καλτσάς

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Άλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος (71' Κρίστισιτς), Χουλτ, Λιβάγια (77' Κλωναρίδης), Πόνσε (82' Γιακουμάκης).

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46' Βλάχος), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ, Κυριακόπουλος (65' Φερνάντεζ), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (73' Δουβίκας), Καλτσάς, Μανιάς.

Διαβάστε επίσης