Πάτρα: Νέα κινητοποίηση από τους φιλόζωους, για τα αδέσποτα

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν οι φιλόζωοι της Πάτρας για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα αδέσποτα. Το ραντεβού έχει δοθεί για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 11:00 έξω από το Δημαρχείο της αχαϊκής πρωτεύουσας, στην οδό Μαιζώνος.

Στο κείμενο της εκδήλωσης στο Facebook αναφέρονται τα εξής: «Δυστυχώς μένουμε στο ίδιο έργο θεατές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με εκατοντάδες ζωάκια να είναι στο έλεος. Δυστυχώς 5 χρόνια δεν υπάρχει η παραμικρή δομή, αν είναι δυνατόν η τρίτη πόλη της Ελλάδας να είναι η μοναδική χωρίς καμία δομή και μέριμνα, χωρίς καν πρόγραμμα στειρώσεων ,εμβολιασμού, σήμανση, χωρίς να έχει δοθεί κόκκος τροφής. Η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

Να θυμίσουμε ότι οι εθελοντές κάνουν το χρέος του ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ αναλαμβάνοντας εκατοντάδες στειρώσεις, εκατοντάδες ζωάκια άρρωστα, σακατεμένα, ζώα φαντάσματα, κουτάβια ,θεραπείες, πανσιόν. Ένα δημοτικό κτηνιατρείο κοστίζει μόλις 15.000 ευρώ, όχι καταφύγιο παρακαλώ που έχουν συνέχεια την καραμέλα στο στόμα ότι δεν βρίσκουν χώρο από τα αμέτρητα χωράφια, εκτάσεις που έχει ο δήμος... ένα δημοτικό κτηνιατρείο που μπορεί να είναι στα αμέτρητα ακίνητα του δήμου με συμβεβλημένο κτηνίατρο όπου θα στειρώνονται τα αδέσποτα, θα περιθάλπτονται, θα εμβολιάζονται, θα τσιπάρονται, θα κάνουν θεραπεία κτλ... ΤΡΟΦΕΣ… δεν έχει δοθεί ούτε κόκκος τροφής στα 5 χρόνια, τα ζώα είναι αποστεωμένα από την πείνα και γίνονται επιθετικά, αν είναι δυνατών να πεθαίνουν ζωάκια από την πείνα.

ΤΑΙΣΤΡΕΣ, δεν υπάρχει ούτε μια ταίστρα στην τρίτη πόλη της ελλάδας, ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ..ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ώστε να μεταφέρονται τα ζωάκια για στείρωση θεραπεία, κτλ τέλος καταφύγιο... Δυστυχώς στα 5 χρόνια η παρανομία, παράβαση του δήμου ,η αδιαφορία έχει διογκώσει το πρόβλημα σε τεράστιο βαθμό με αποτέλεσμα λιγοστοί εθελοντές να είναι πνιγμένοι με τεράστια χρέη, δεκάδες ζωάκια που φιλοξενούν, πανσιόν και αν είναι σε απελπιστική κατάσταση κάνοντας το χρέος του δήμου.

Αν δεν ήταν οι εθελοντές κανείς δεν θα τολμούσε να βγει έξω.. Να τονίσουμε ότι ο δήμος τόσα χρόνια για όλα αυτά χρηματοδοτείτε, υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για όλα αυτά και κάθε ένα ξεχωριστά. Δώστε το παρών για τις αθώες ζωές που υποφέρουν, ας δώσουμε όλοι το παρών να σταματήσει αυτό το έγκλημα, αμέτρητα ζωάκια πεθαίνουν βασανιστικά από αρρώστιες, πείνα, από αυτοκίνητα, από φόλες, ας γίνουμε η φωνή των αθώων ανυπεράσπιστων πλασμάτων».

Διαβάστε επίσης