Άκαρπες οι έρευνες για τον πιλότο Παναγιώτη Κεφαλά - Ψάχνουν και στη χερσαία ζώνη

Για δεύτερη ημέρα έγιναν έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους, που όπως αναφέρθηκε χθες το μεσημέρι στις Αρχές, κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο.

Προκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο και το μικρό αεροσκάφος, στην περιοχή επιχείρησαν οκτώ πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ελικόπτερα, παραπλέοντα πλοία και έξι αλιευτικά (κάποια φέρουν κάμερες βυθού), καθώς και κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού.

Ένα πεζοπόρο τμήμα σήμερα έψαχνε και στην στεριά, σε βαλτώδη σημεία μεταξύ Κρυονερίου και Μεσολογγίου. Οι αρχές εξετάζουν την περίπτωση ο πιλότος να κατάλαβε οτι υπάρχει κάποια βλάβη και να πήδηξε. 

Με την δύση του ηλίου οι έρευνες σταμάτησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου αύριο το πρωί μάλιστα έχει ζητηθεί και η συνδρομή drone μήπως και βοηθήσει στις έρευνες. 

Βρέθηκε τμήμα από το αεροπλάνο στη θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου - ΦΩΤΟ

Οι ώρες αγωνίας για την οικογένεια του πιλότου μεγαλώνουν. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Λιμενικό η Αερολέσχη Μεσολογγίου, το αεροσκάφος, με χειριστή τον 47χρονο Παναγιώτη Κεφαλά, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και επιστροφή.

Από τις έως τώρα έρευνες έχει εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μία μικρών διαστάσεων κηλίδα ,ενα κάθισμα και σιδερένια μέρη τα οποία όμως δεν έχουν γνωρίζουν αν είναι από το αεροπλάνο του 47χρονου.

Διαβάστε επίσης