Αχαΐα: Πότε ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Στην τελική ευθεία είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων για την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι εργασίες είναι εντατικές και εκτός απροόπτου, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, το Χιονοδρομικό θα ανοίξει και πάλι μετά από μια εβδομάδα, αναστολής της λειτουργίας του.

Με την συνδρομή Γάλλου ειδικού, έχουν πέσει όλα τα επικίνδυνα σημεία δημιουργίας χιονοστιβάδας με ελεγχόμενες καταρρίψεις και το προσωπικό του κέντρου, εργάζεται πυρετωδώς για να στρωθούν όλες οι πίστες και να δεχτεί με ασφάλεια το κοινό που ανυπομονεί.  

Η μόνη πίστα που δεν θα λειτουργήσει είναι αυτή της Στύγας που έχει το μεγάλο πρόβλημα. 

Σήμερα Πέμπτη θα γίνουν οι τελικές επιθεωρήσεις για την ασφάλεια του κέντρου και να δοθεί το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του. 

Θυμίζουμε οτι το Σάββατο 12 Ιανουαρίου το πρωί, σημειώθηκε χιονοστιβάδα, κατά την διαδικασία, τεχνητής πτώσης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Το χιόνι ήταν πάρα πάρα πολύ και είχε σαν αποτέλεσμα να αποκολληθούν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της “Νεραιδόραχης”- “Στύγας”, οι οποίοι κατέστρεψαν ένα πυλώνα του αναβατήρα “Στύγα” (τον υπ’ αριθμ. Νο 5), αλλά και τα συρματόσχοινα και να τεθεί, εκτός λειτουργίας.

1_3.jpg

kalabrita-xionii.jpg

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική