Καρναβάλι 2019: Νίνα Λοτσάρη, Βασιλική Καραγιάννη, Τάσος Μαραγκός στη φετινή Τελετή Έναρξης - Δυναμικό το "παρών" του Πατρινού καλλιτεχνικού δυναμικού - Τί θα δούμε το βράδυ του Σαββάτου - ΦΩΤΟ

τί θα παρακολουθήσουμε

 

Μια ανάσα μας χωρίζει από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, του πολυαναμενόμενου ραντεβού με το κέφι, την ανεμελιά, τη δημιουργία, την ανατροπή, την έμπνευση, την καλλιτεχνική διάθεση, την σάτιρα, που κάθε χρόνο μας καλεί να παραμερίσουμε για λίγο έγνοιες και προβλήματα, να ανεβάζουμε τους παλμούς της καρναβαλικής καρδιάς μας και να στείλουμε το πιο ζωντανό και χαρμόσυνο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

Ένα μήνυμα που θα διατηρηθεί απτόητο μέχρι την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού, στις 10 Μαρτίου, αφού φέτος η καρναβαλική περίοδος, η πιο πληθωρική εδώ και αρκετά χρόνια, θα αγγίξει σχεδόν τους δυο μήνες

Το Πατρινό Καρναβάλι προ των πυλών και με την ακαταμάχητη δική του νεανική ορμή και με τον πιο ευρηματικό και πρωτότυπο τρόπο θα αναδείξει όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά, που του έχουν δώσει πρωτεύουσα θέση στην ιστορική διαδρομή της πόλης.

 

Μια συνεχής και αδιατάρακτη σχέση Καρναβαλιού και πόλης, που έχει θεμελιωθεί στην υπεραιωνόβια ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και έχει γεννήσει ανεπανάληπτες εμπειρίες και έντονες συγκινήσεις. Μια σχέση ολοζώντανη και φρέσκια, που θα υποστηριχτεί στο έπακρο από το φετινό θέμα της διοργάνωσης: «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις».

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η Γιορτή της Ημέρας Έναρξης μας καλεί να κατέβουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στο κέντρο της πόλης, να συμμετάσχουμε και να χαρούμε το Πατρινό Καρναβάλι όπως πραγματικά του αξίζει.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΕΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι δράσεις θα αρχίσουν από το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη, που θα ενσαρκώσει ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Τάσος Χρυσόπουλος, να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης.

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο. και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Παράλληλα η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών Swingueira από τις 12 το μεσημέρι θα ξεσηκώσει το κέντρο της πόλης δίνοντας το ρυθμό και στις 13.00 θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα ενωθεί με την πομπή των καρναβαλιστών. Στο Δημαρχείο  θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες». Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά θα αποτυπώσει η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που θα παρουσιάσει κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς δημιουργώντας την κατάλληλη αυθεντική ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 10 Μαρτίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

 

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2019

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού, όπου στις 20.00 θα αρχίσει η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019. Μια τελετή που θα αναδείξει με ιδανικό τρόπο το θέμα «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις».

Από τις 19.00 το κλίμα θα προθερμαίνεται με την πομπή του Τελάλη (στον ρόλο ο καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Καλπουζάνης με κεφάλι και στολή Χατζατζάρη) συνοδευόμενου από την ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, που θα καλεί τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία Γεωργίου. Η πομπή θα ξεκινήσει από την πλατεία Ομονοίας και θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου Α΄ πριν την έναρξη της τελετής.

Στην πλατεία Γεωργίου ο σκηνικός χώρος θα περιλαμβάνει δυο σκηνές, οι οποίες ενώνονται με μια πασαρέλα-διάδρομο. Στις σκηνές θα έχουν πάρει τη θέση τους οι δυο ορχήστρες, η Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς» και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης». Με την άφιξή τους Tελάλης και Bloco Swingueira θα ανέβουν στη σκηνή και θα απλωθούν στην πασαρέλα μετρώντας … με εκκωφαντικό τρόπο τον χρόνο της αντίστροφης μέτρησης. Ο Τελάλης θα καλωσορίσει το πλήθος, που θα έχει συγκεντρωθεί και θα δώσει το έναυσμα. Η παράσταση αρχίζει…

Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, βασίζεται σε μια ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρου Τσακίρη, ο οποίος έχει την σκηνοθετική επιμέλεια. Η κινηματογράφηση των βίντεο έγινε από τον Παναγιώτη Φαφούτη και οι χορογραφίες είναι του Χρήστου Γιαννόπουλου.

Όπως σημειώνει ο Σταύρος Τσακίρης:

«Η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Τα μεγάλα μνημεία παίρνουν το όνομα αυτών που τα παρήγγειλαν. Τα μεγάλα έργα παίρνουν το όνομά τους από τον αρχιτέκτονά τους.

Η τιμή όμως ανήκει σε αυτούς, που τα έχτισαν, σε αυτούς που τα κατασκεύασαν.

Φέτος την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού την αφηγούνται οι κατασκευαστές των αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές και οι συνθέτες που το  “τραγούδησαν” και με την παρουσία τους στην σημερινή βραδιά ζωντανεύουν τις αναμνήσεις».

Στο επίκεντρο της τελετής λοιπόν όλοι οι άνθρωποι που δημιούργησαν και δημιουργούν το Καρναβάλι. Όχι σαν ένα μουσείο ή μια σχολαστική απαρίθμηση, όχι σαν ποιότητες ή μη ποιότητες. Το Καρναβάλι γεννήθηκε και γεννιέται από τον μόχθο όλων. Το θέμα της τελετής, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν και όχι οι δομές. Και αυτοί πρωταγωνιστούν. Μέσα από τα βίντεο που θα προβληθούν, θα δούμε να μιλάνε οι κατασκευαστές αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, μέσα από τα τραγούδια θα ακούσουμε τους συνθέτες. Κανένα τραγούδι δεν αποκλείεται, αφού είναι συνειρμός και μας θυμίζει Πάτρα και Καρναβάλι: όπερα, μαντολίνα, λαϊκό, ελληνικό, ξενόφερτοι ρυθμοί, κομμάτια μιας ενιαίας καρναβαλικής μουσικής γλώσσας και ιστορίας. Τα πληρώματα θα είναι παρόντα περνώντας στις σκηνές και την πασαρέλα ενεργοποιώντας συνειρμικά τη μνήμη του παρελθόντος και αποτυπώνοντας την θέρμη της παρούσας προσφοράς τους.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», μέλη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού όλοι τους με καταγωγή από την Πάτρα κάνοντας δυναμική την παρουσία του πατρινού καλλιτεχνικού δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης θα αρχίσει και το 54ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, αφού θα δοθούν τα πρώτα θέματα σακούλας στους κυνηγούς.  

Στο πλαίσιο της τελετής η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης, δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019.

Ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα κάνει τη νύχτα μέρα λάμποντας στον πατραϊκό ουρανό και στέλνοντας σε όλη την Ελλάδα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

Το έθιμο του σοκολατοπόλεμου θα αφήσει τη δική του πινελιά με τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» να γλυκαίνουν τον κόσμο με τις σοκολατορίψεις τους.

Θα ακολουθήσει συναυλία με την  Oulaloum Street Show Band με ρυθμούς, κίνηση και θεατρικά δρώμενα με ροκ διάθεση. Η μπάντα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2018 στα Καλάβρυτα από τον μαέστρο Γιώργο Μπαμπαράκο και στόχος της είναι η παρουσίαση shows στο περιβάλλον των πόλεων. Τον Ιούλιο του 2018 απέσπασαν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία νεοεμφανιζόμενου συγκροτήματος στο κορυφαίο ευρωπαϊκό φεστιβάλ Diffwinds του Λουξεμβούργου, πόλη που τα τελευταία 24 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για τις ορχήστρες πνευστών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει κάνει αίτημα στην ΕΡΤ για ζωντανή κάλυψη της Τελετής ΄Εναρξης.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Θα είναι μόνο η αρχή. Η ώρα της αφετηρίας, η ώρα της έναρξης. Η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική και τα καρναβαλικά ραντεβού απανωτά και αξέχαστα.

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

 

Η Νίνα Λοτσάρη σπούδασε μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1998 παίρνοντας το δίπλωμά της στο κλασσικό τραγούδι και στη μελοδραματική, δίπλα στους διακεκριμένους σολίστες Στέλλα Κούρτη, Παύλο Ράπτη, Έφη Αδειλίνη, Δέσποινα Καμπούρη και Carol Richardson Smith με την οποία έκανε Master class στην Όπερα, με διάκριση από την Ακαδημία του Anovero. Είναι διπλωματούχος στο Flamenco από τη σχολή ARROYO και έχει σπουδάσει υποκριτική στη σχολή του Βασίλη Διαμαντοπούλου και στο «Θέατρο των Αλλαγών».

Έχει πρωταγωνιστήσει στην Εθνική Λυρική Σκηνή στις παραστάσεις: «Απάχηδες των Αθηνών», «Το φιόρο του λεβάντε», «Το κορίτσι της γειτονιάς», «Ο γενικός γραμματέας», «Χριστίνα», «Θυμήσου εκείνα τα χρόνια», «Το μικρόβιο του έρωτα» στην Όπερα «il matrimonio segretto», «Ο βαφτιστικός». Επίσης, ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο στην Όπερα «Αντιγόνη» του Θεόδωρου Στάθη και έχει συνεργαστεί με τις σπουδαιότερες συμφωνικές ορχήστρες. Έχει τραγουδήσει με τους Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Μάριο Φραγκούλη, Νότη Μαυρουδή, Στέφανο Κορκολή κ.ά.

Από το 2006 καθιέρωσε τις δικές της variete παραστάσεις: «Jizz», «Copacabana», «Flush Royal», «Vendetta», «Mata Hari», «Bla bla & cha cha cha».

Έχει πολλές δισκογραφικές συμμετοχές και δύο προσωπικά άλμπουμ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές δουλειές και στον κινηματογράφο. Επίσης, στην παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» ενσάρκωσε στη σκηνή τη μεγάλη τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού Δανάη Στρατηγοπούλου και την περίφημη Κάκια Μένδρη.

Το Μάιο του 2012 τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε πρώτη παγκόσμια στην Όπερα «Opus Elgin, η καταστροφή του Παρθενώνα» στο ρόλο της Θεάς Αφροδίτης και της Μαρίας Κάλλας.

Το 2013 συνεργάστηκε με τη μαέστρο Ευγενία Μανωλίδου σε συναυλίες με θέμα τα τραγούδια του παγκόσμιου κινηματογράφου, με τίτλο «Cinema Paradiso».

Το καλοκαίρι του 2013 συνεργάστηκε με τον μπασίστα και συνθέτη της Jazz Γιώργο Φακανά και τον συνθέτη Μιχάλη Νικολούδη στο half note, στη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στη Latin και ethnic μουσική σκηνή με τίτλο «la passion», τον Νοέμβριο του 2013 με τον Τάκη Ζαχαράτο στη μουσική παράσταση «Diamonds are forever» στο καζίνο της Θεσσαλονίκης.

Έχει πρωταγωνιστεί στην μουσική κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου «Η Μαμά είπε μη» το 2014.

Το 2015 ανέβασε την variete παράσταση «Dynasty the Show» με τον Παναγιώτη Πετράκη. Ενώ το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συμμετείχε στην περιοδεία της μουσικής παράστασης «Μέρες ραδιοφώνου».

Το 2016 πρωταγωνίστησε στο «Cabaret Chaotique» σε συνεργασία με τους Opera Chaotique και την pop τραγουδίστρια Demy.

Μερικά από τα προτεινόμενα έργα και ρόλους που μπορεί να ερμηνεύσει: Kiss me Kate (Lilly Vanesi), Chicago (Velma&Roxy), Victor Victoria, Cabaret, My fair lady, Evita, Les Miserable, Phantom of the opera, West side story (Maria, Anita), King and I, Beauty and the beast, The Producers, Notre Dame, Camelot, Grease, Jesus Christ Superstar (Magdalena), Kiss of the spider woman, Gentlemen prefer blondes, Carusel, Showboat, We will rock you, Sweet charity, Jeckyl and Hyde, Nine, Moulin Rouge.

 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

 

Η σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο, στο ακορντεόν και τα θεωρητικά σε ωδείο της πόλης. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου συνεχίζει αδιάκοπα από τότε, ερμηνεύοντας τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους στο ρεπερτόριο της σοπράνο κολορατούρας.

Το 2012 έκανε το ντεμπούτο της στο Θέατρο αλά Σκάλα του Μιλάνου ερμηνεύοντας τον ρόλο της Ολυμπίας στην όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Όφενμπαχ σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κάρσεν.

Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεφαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου: Θέατρο αλά Σκάλα του Μιλάνο, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, Κόβεντ Γκάρντεν, Βασιλική Όπερα Κοπεγχάγης, Μπουνκαμούρα Κόνσερτ Χωλ και Όπερα του Τόκιο, Μπιβάκο Χωλ στο Όσου της Ιαπωνίας, Κωμική Όπερα Βερολίνου, Σαν Κάρλο Νάπολης, Κρατική Όπερα Φλωρεντίας κ.α.

Το ρεπερτόριό της είναι ευρύ περιλαμβάνοντας αντιπροσωπευτικούς ρόλους όπως Βασίλισσα της Νύχτας στον «Μαγικό Αυλό» (Μότσαρτ), Ολυμπία στα «Παραμύθια του Χόφμαν» (Όφενμπαχ), Τζίλντα στον «Ριγκολέτο» (Βέρντι), Βιολέτα στην «Τραβιάτα» (Βέρντι), Λουτσία στη «Λουτσία ντι Λαμερμούρ» (Ντονιτσέτι) κ.α.

Έχει τραγουδήσει σε συναυλίες σε σπουδαίες αίθουσες όπως Κάρνεγκι Χωλ της Νέας Υόρκης, Κουϊν Ελίζαμπεθ Σόου και Κάντογκαν Χωλ του Λονδίνου, Μουσάσινο Κόνσερτ Χωλ του Τόκιο κ.α.

Έχει πάρει το 1ο βραβείο σε νέο καλλιτέχνη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την ερμηνεία της στον ρόλο της Τσερμπινέτα στην όπερα «Αριάδνη στη Νάξο» του Στράους σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το ειδικό βραβείο Ίνγκα Λινγκαμπόνε στην Ιταλία.

Έχει ηχογραφήσει cd και dvd: «Κουρέας της Σεβίλλης» του Παιζιέλο, «Δέηση» σε ποίηση Κ.Π. Καβαφη και μουσική Αθ. Σιμόγλου, «Μονόγραμμα» σε ποίηση Οδ. Ελύτη και μουσική Γ. Κουρουπού κ.α.

Το 2006 είχε την τιμή να ταξιδέψει με τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο στις Βρυξέλλες και έδωσε ρεσιτάλ στην εκεί ελληνική πρεσβεία προς τιμή και ενωπίων των Βασιλέων του Βελγίου.

 

 

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

 

¨Μια ορχήστρα δωματίου με μαντολίνα πρώτα και δεύτερα, μαντόλες, κλασσικές κιθάρες και κόντρα μπάσο...¨

H Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων ιδρύθηκε το 1985 από τον Θανάση Τσιπινάκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο της Ορχήστρας έως το 2012 που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Από τότε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ορχήστρας έχει η Βάγια Ζεππάτου, Μουσικολόγος & μέλος της Ορχήστρας από το 1996.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας κινείται μεταξύ Κλασικής μουσικής, μουσικής Μπαρόκ, συνθέσεων του 20ου αιώνα και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής.

"Επί σκηνής" κατά τη διάρκεια των 34 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε  με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών όπως οι: Mανώλης Mητσιάς, Aφροδίτη Mάνου, Tάνια Tσανακλίδου, Kώστας Θωμαϊδης, Έλλη Πασπαλά, Mάριος Φραγκούλης, Ελένη Tσαλιγοπούλου, Ελένη Πέτα, Φωτεινή Δάρρα, Χρήστος Θηβαίος, Μελίνα Κανά, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Πάριος, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Μακεδόνας, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Βογιατζής, Γιάννης Κότσιρας, Μαρία Φαραντούρη, κ.α. καθώς και με την Deborah Mayers.

Από τις κορυφαίες στιγμές της Ορχήστρας ήταν η συναυλία της με τον διάσημο τενόρο Jose Carreras, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, το 2006.

Η Ορχήστρα έχει εμφανισθεί κατ´ επανάληψη στο Ωδείο Ηρώδη του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίου Επιδαύρου καθώς και σε πολλούς άλλους σημαντικούς χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα (Αρχαιολογικός χώρος Δήλου). Στο εξωτερικό έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, Γερμανία, Aυστρία, Ισπανία, Iταλία, Bουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Kύπρο, Τουρκία (Θεολογική Σχολή της Χάλκης) και στην Ιαπωνία.

Το 2013 συμμετείχε στην παράσταση «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις, δισκογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.          

 Η δισκογραφική της παρουσία είναι έντονη και πολυδιάστατη, με εκδόσεις έργων, ειδικά γραμμένων για την Ο.Ν.Ε, με μουσικά αφιερώματα σε σημαντικούς συνθέτες, διασκευές μουσικών έργων και προσαρμογές στον ήχο των οργάνων της Ορχήστρας, καθώς επίσης και πρωτότυπες εκτελέσεις τραγουδιών και έργων ορχηστρικής μουσικής από αξιόλογους συνθέτες και μουσουργούς, μεταξύ των οποίων οι: Δημήτρης Λάγιος, Μίκης Θεοδωράκης,  Γιάννης Mαρκόπουλος, Nότης Mαυρουδής, Γιώργος Aνδρέου, Nίκος Ξυδάκης, Μιχάλης Λαπιδάκης, Βασίλης Τενίδης, Μιχάλης Τραυλός, Κυριάκος Σφέτσας, Θοδωρής Οικονόμου, Θέμης Καραμουρατίδης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Λειβαδάς, Σάκης Παπαδημητρίου, Μίμης Πλέσσας, Θοδωρής Αμπαζής, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Κυπουργός, κ.α.

Η ορχήστρα έχει συνεργαστεί με  σημαντικούς  μαέστρους όπως: Keith Harris, Στάθης Σούλης, Φαίδρα Γιαννέλου, Μιχάλης Παπαπέτρου, Αντώνης Κοντογεωργίου, Μίλτος Λογιάδης, Αναστάσιος Συμεωνίδης, κ.α.

H Ορχήστρα έχει ηχογραφήσει 16 δίσκους συνολικά. 

Έχει εκδώσει μελέτη με θέμα το Mαντολίνο και τις Oρχήστρες Nυκτών Eγχόρδων καθώς και 4 Συλλογές με έργα Ελλήνων συνθετών, γραμμένα ειδικά για την Ορχήστρα.

Για την δραστηριότητα της έχουν δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη ευμενή σχόλια τόσο στον Eλληνικό τύπο, όσο και σε ξένα μουσικά περιοδικά.

Eίναι ιδρυτικό μέλος της European Mandolin and Guitar Association - E.G.M.A.

 

 

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ «ΠΑΤΡΕΥΣ»

 

Η «Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς» δημιουργήθηκε από επαγγελματίες μουσικούς, νεαρής ηλικίας, έπειτα από την διαδικασία ακροάσεων την οποία έλεγχαν διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ).

Ως σκοπό έχει την προώθηση της μουσικής και του πολιτισμού στην Πάτρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η «Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς» αποτελείται από 35 μουσικούς πνευστών και κρουστών οργάνων. Tο ρεπερτόριο της Ορχήστρας εκτείνεται από την κλασική μουσική έως τους μοντέρνους ρυθμούς της Jazz, Latin, Samba, Disco και Rock.

Η Ορχήστρα από την ίδρυσή της, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες καθώς και σεμινάρια. Αξίζει να αναφέρουμε πως συμμετείχε σε τρία σεμινάρια διεύθυνσης Ορχήστρας (τα δύο από τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) στα οποία εισηγητής – διδάσκων ήταν ο διακεκριμένος μαέστρος, Ανδρέας Πυλαρινός. Επίσης έχει συνεργαστεί με την «Φιλαρμονική Εταιρία – Ωδείο Πατρών», «Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ε.Α.Π.», «Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δήμου Πατρέων», «Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα Εν Χορδώ», «Εμπορικό Σύλλογο Πάτρα», «Ωδείο Άλφα», «Σύλλογο Επτανησίων Πάτρας», «Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων ο Πείρος» κ.α

Σήμερα η «Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς» φιλοξενείτε στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) ενώ  την καλλιτεχνική διεύθυνση της έχει από την ίδρυσή της ο Ευρυσθένης Χατζηγιάννης.

 

 

ULALΟUM…the street show Band

Συγκρότημα πνευστών οργάνων… Καλάβρυτα 2018

Μουσική πρόταση  για τους δρόμους  και τις πλατείες των πόλεων…

Ήχος κίνηση και  θεατρικά  δρώμενα με rock διάθεση…

Τα μέλη της ομάδας είναι οι Βουρλιωτης Προοδρομος, Μαντας Θεοδωρος(τρομπετες) Μπαμπαράκου Μυρτώ  Στεφανοπούλου Φωτεινή (Άλτο σαξ) Σπανόπουλος Τιμολέων (Τενόρο σαξ) Ασημακόπουλος Σπύρος(τρομπόνι) Αργάνης Χάρης (Τούμπα) Ασημακόπουλος Χρήστος (Ντραμς) Την κινησιολογία επιμελείται η χορογράφος  Ρένια Αχιλλεοπουλου .Την  επιμέλεια και τη διεύθυνση της ομάδας  έχει ο Μπαμπαράκος Γιώργος

ULALUM…: Ποίημα του ELGAR ALAN POE …. «Ulalume», 1847…

ΟΥΛΑΛΟΥΜ…: Ποίημα του Γιάννη Σκαριμπα …..(Εαυτούληδες ) (1950).

ο τίτλος  θυμίζει και τη γνωστή λέξη «αλαλούμ», που αποδίδει μια κατάσταση γενικευμένης σύγχυσης.

 

BLOCO SWINGUEIRA

Το Bloco Swingueira δημιουργήθηκε το 2014 και έκτοτε συμμετέχει με live εμφανίσεις σε αποκριάτικες εκδηλώσεις, events, φεστιβάλ, και κοινωνικά δρώμενα. Ενδεικτικά ‘εχει συμμετάσχει σε: Καρναβάλι Μεταξουργείου 2015 – 2018, Πατρινό Καρναβάλι 2016 – 2018, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFCC) Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2017 – 2018, Καρναβάλι Χαλκίδας 2017 – 2018, Μαραθώνιος Αθήνας 2016 – 2017, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFCC) SNF Night Run 2017, 34η Π.Α.Π.Ε., Locomondo 2015 (Opening act), Yoga Spring Fair (by Pepper 96.6) Κήπος Μεγάρου Μουσικής 2015, Circus Dayz fest Athens 2015, Circus Dayz fest Santorini 2016, Fundraising για Κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” 2016.

 

Διαβάστε επίσης