Απεργούν και οι εικαστικοί την Πέμπτη

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί τα μέλη του και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους στην 24ώρη απεργία για την Παιδεία, που προκήρυξαν οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι, η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.00 στη Βουλή, στην προσυγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια, και στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις!

Σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:

Παλεύουμε για την απόσυρση της «τροπολογίας των απολύσεων»!
Διεκδικούμε 30.000 μόνιμους διορισμούς! Κανείς να μη μπει σε λογική διαπραγμάτευσης για το ποιος θα δουλέψει και ποιος θα απολυθεί!
Να στηρίξουμε όλοι τον αγώνα των εκπαιδευτικών, με γνώμονα τη μόρφωση των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών λειτουργών, που τσακίζονται από την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική στις κατευθύνσεις της ΕΕ, που θέλουν φθηνούς και ευέλικτους δάσκαλους και καθηγητές, χωρίς δικαιώματα.

Την ώρα που η δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζεται, το πανεπιστήμιο αφήνεται στην τύχη του χωρίς υποδομές και το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, το δημόσιο σχολείο συρρικνώνεται με την ανυπαρξία κονδυλίων για την δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, το πτυχίο θεωρείται ανεπαρκές και πριμοδοτούνται οι ιδιωτικές εκπαιδευτικές εταιρίες που πωλούν πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, η μόρφωση και η ανάπτυξη της γνώσης γίνεται εμπορικό προϊόν, προνόμιο στα χέρια των λίγων. Έτσι διαμορφώνεται ένας κατεξοχήν ταξικός διαχωρισμός στο στοιχειώδες αγαθό και αυτονόητο δικαίωμα της μόρφωσης και κατά συνέπεια στο δικαίωμα της εργασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει, πλέον απροκάλυπτα, το ρόλο που τοποθετήθηκε να διαδραματίσει, ολοκληρώνοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αποτέλεσμα είναι να συρθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί με γνώση και εμπειρία στον δρόμο της ανεργίας ενώ η δημόσια εκπαίδευση στενάζει κάτω από το βάρος της ιδιωτικοποίησης της μόρφωσης, με την πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Η κυβέρνηση αφού σπέρνει την καταστροφή και τον όλεθρο της δημόσιας εκπαίδευσης θα πρέπει να δεχθεί τη θύελλα της αντίστασης εκείνων που θέλουν να είναι δικαίωμα όλων η γνώση, η επιστημονική κατάρτιση και η εργασία.

Απέναντι στην κυβερνητική θέση για “διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια” απαντάμε:

Να αποσυρθεί άμεσα το νέο σχέδιο νόμου του Υπ. Παιδείας!
Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.
Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική «προσόντων» για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Καλούμε σε συμμετοχή, πιο μαζικά, σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Γενάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Στην Αθήνα, στις 11.00 στη Βουλή, στην προσυγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ