Πάτρα: Τελευταίες παραστάσεις το Σαββατοκύριακο για το "Μάνα μου Ελλάς"

της Θεατρικής Ομάδας των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου

Μετά από 10 sold out παραστάσεις του θεατρικού έργου "ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ"   στο Θέατρο "Αγορά" Καραϊσκάκη 149, η Θ.Ο.Ε.Π.Π. θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επιτυχημένων παραστάσεων την Κυριακή 20/1/2019. 

Η παράσταση η οποία καταπιάνεται με το πάντα επίκαιρο αλλά και τόσο ευαίσθητο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης δομημένη με τις αρχές του θεάτρου συνόλου, στο οποίο η ιστορία ενός γίνεται ιστορία όλων, προσπαθεί με μια τελείως άλλη ματιά να παρουσιάσει ένα οδοιπορικό για τον τρόπο ζωής και δράσης πριν και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Σκιαγραφεί και φωτίζει τα θολωμένα νερά  της  ρευστής και τεταμένης πολιτικής και κοινωνικής ζωής  εκείνης της εποχής με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα από την ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος με ιδιαίτερη συνέπεια και συγκίνηση, ανέδειξε τον ντοκουμενταρίστικο, θεατρο-ιστορικό χαρακτήρα της παράστασης, σε μία ατμόσφαιρα με ζυγισμένα τα ρεαλιστικά και υπερεαλιστικά στοιχεία αναδεικνύοντας έτσι τον συμβολισμό  του αφηγηματικού λόγου χρησιμοποιώντας και τα σώματα των 14 ηθοποιών, τα οποία  αλληλοσυμπληρώνονται και αναπνέουν σαν ένα, δίνοντας στον θεατή ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εικαστικό αποτέλεσμα. 

Το αποτέλεσμα συμπληρώνουν οι καταξιωμένοι μουσικοί Άννυ Ονουφρίου και Σάκης Παπαδημητρίου οι οποίοι μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό με τις μελωδίες αλλά και  τα τραγούδια της εποχής καταφέρνουν να μεταφέρουν μαγικά το χθες στο σήμερα!

Η παράσταση όλη αποτελεί ένα φόρο τιμής σ’ όλους αυτούς που έζησαν «μέσα στη θύελλα»… Στοίχημα αποτέλεσε για όλους τους συντελεστές μέσα από  λαϊκές αφηγήσεις και μαρτυρίες οι οποίες κωδικοποιούνται θεατρικά, να προβάλουμε ξανά τους λαϊκούς μας θησαυρούς.

Σκηνοθεσία:  Βασίλης Κόκκαλης

Ηθοποιοί κατά αλφαβητική σειρά: Μαριετίνα Βαρβαρίγου, Μαρία Βασιλείου, Ανδριάνα Γεωργίου, Σπυριδούλα Θεοτοκάτου, Μενέλαος Κάραλης, Γεωργία Καραμπέτσου,  Ιωάννα Κατσιγιάννη, Αγγελική Κολυπέρα, Νικόλας Μητσόβας, Γεωργία Μυλωνά, Σοφία Παπαδοπούλου, Μάσιγκα Παπαϊωάννου, Γωγώ Τζιώρα, Σπύρος Τούμπλαρης.

Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Σωτηρόπουλος

Μουσική, μουσική επιμέλεια, μουσικός επί σκηνής:  Σάκης Παπαδημητρίου

Ερμηνεία τραγουδιών: Άννυ Ονουφρίου

Σκηνικά – κοστούμια: Βασίλης Κόκκαλης-Μιχάλης Αντωνέλλος

Επιμέλεια αφίσας: Βασίλης Κόκκαλης-Πάνος Τσεκούρας

Επιμέλεια κοστουμιών: Ελένη Λαϊνά

Φωτογραφία: Πάνος Κλαουδάτος

Για κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6971 713 055 

Διαβάστε επίσης