Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος κινείται μεταξύ τραγικότητας και γραφικότητας

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην πρόταση του Πάνου Καμμένου τονίζοντας "ο κ. Καμμένος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θα χύσει το αίμα του για τη Μακεδονία, ο κ. Καμμένος που κινείται μεταξύ τραγικότητας και γραφικότητας, ο οποίος όταν είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να μην υπογραφεί η Συμφωνία δεν το έκανε".

Ο κ. Καμμένος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει: "Αν ο Μητσοτάκης κάνει τώρα δημόσια δήλωση ότι δέχεται λύση που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία , όπως λένε οι βουλευτές του και η αδελφή του, και ότι ακόμη κι αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής".

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε επιπλέον: "Αν συμφωνούσαμε ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ θα είναι Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής, αλλά διατηρούσαν εθνότητα και γλώσσα θα μας άρεσε; Το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα δύο αυτά που διατηρούν τον αλυτρωτισμό. Η ΝΔ δεν αναγνώρισε ποτέ εθνότητα και γλώσσα, ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ αυτή ήταν η θέση που είχε πάντα το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και οι Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι" υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ θα εξαρτηθεί από το πόση διάθεση για σχέσεις καλής γειτονίας θα επιδείξουν τα Σκόπια. Αν η Συμφωνία δεν περάσει από τη Βουλή, δεν θα ισχύσει. Θα αρχίσουμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση".

Διαβάστε επίσης