Η συμφωνία του Τζεφ Μπέζος με τη σύζυγό του που κρίνει το μέλλον της Amazon

Τι θα γίνει με το πανάκριβο διαζύγιο και το μοίρασμα της περιουσίας

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο «ακριβά» διαζύγια στην ιστορία. Με την ανακοίνωση του χωρισμού του Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτη της Amazon, και της συζύγου του Μακένζι, πολλοί ανησύχησαν πως οι διεκδικήσεις της τελευταίας είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον του διαδικτυακού κολοσσού.

Άλλωστε το διαζύγιο λέγεται πως θα είναι ύψους 53 δισεκατομμυρίων λιρών- δηλαδή σχεδόν 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Ουάσινγκτον, όπου ζει η οικογένεια και εδρεύει η εταιρεία, όποιο περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου πρέπει να μοιραστεί εξ ημισείας. Η Amazon και η κοινή τους περιουσία, ύψους 137 δισεκατομμυρίων, αποκτήθηκε μετά το γάμο.

Ο 55χρονος, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πιστεύεται, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Sun, πως έχει συνάψει από πέρσι συμφωνία με τη σύζυγό του.

Ο Μπέζος και η επί 25 χρόνια σύζυγός του ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα πως χωρίζουν. Ωστόσο πηγές του περιβάλλοντος του Μπέζος δήλωσαν χθες στην εφημερίδα Daily Mail πως το μέλλον της Amazon είναι «ασφαλές» και ο διαδικτυακός κολοσσός δεν «διατρέχει κίνδυνο».

«Ο κόσμος ανησυχεί πως λόγω του διαζυγίου, η γυναίκα του θα πάρει τις μισές μετοχές του και πως αυτό θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας» ανέφερε μία από τις πηγές. «Αλλά όλο αυτό έχει επιλυθεί από πέρσι. Η Amazon δεν κινδυνεύει. Ο διακανονισμός του διαζυγίου έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από όσο ξέρει ο οποιοσδήποτε. Τόσο ο Τζεφ όσο και η σύζυγός του είναι έξυπνοι άνθρωποι. Εκείνος κρατά τον έλεγχο της Amazon».

Η συμφωνία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι ακόμα υπό επεξεργασία, επειδή υπάρχουν τόσο περίπλοκα στοιχεία, δεν υπάρχει όμως κίνδυνος να χάσει εκείνος τον έλεγχο της Amazon. Αυτό έχει συμφωνηθεί.

Πιστεύεται πως το ζευγάρι, που παντρεύτηκε πριν ο Μπέζος ιδρύσει την Amazon, δεν έχει υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως η Μακένζι μπορεί να πάρει τη μισή περιουσία του Μπέζος.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του χωρισμού, μέσω Twitter, έγινε γνωστό πως ο Μπέζος είχε σχέση με την πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης Λόρεν Σάντσες. Το περιβάλλον της λέει μάλιστα πως είναι «τρελά ερωτευμένοι» και πως σχεδιάζουν να παντρευτούν, μόλις βγουν τα διαζύγιά τους. Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και οι πικάντικες φωτογραφίες που έστελνε ο Μπέζος στην ερωμένη του και τα ερωτικά μηνύματα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ