Πατέρας του πασίγνωστου σεφ, Γιάννη Αποστολάκη ο νέος υπουργός Άμυνας

Πασίγνωστος σεφ είναι ο ένας από τους δύο γιους του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο λόγος για τον Γιάννη Αποστολάκη, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής “Master Chef” και στη συνέχεια κατάφερε να… εδραιωθεί στο τηλεοπτικό σκηνικό. Φέτος, έχει τη δική του στήλη μαγειρικής στην εκπομπή “DOT” του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο του και, μάλιστα, ήταν από τους πρώτους που τον είχαν στηρίξει όταν είχε αποφασίσει να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο “Master Chef”.

Φωτογραφία αρχείου

Στα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Γιάννης Αποστολάκης είχε δηλώσει για την οικογένειά του: “Δεν είχαμε τα τρελά λεφτά στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν τα βασικά αγαθά. Μπορεί να μην είχα τα χιλιάδες παιχνίδια που ήθελα και ζητούσα, αλλά είχαμε όσο ακριβώς χρειαζόμασταν. Δεν με κακόμαθαν οι γονείς μου -και ευτυχώς, δηλαδή. Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και η μητέρα μου έχει μια σχολή με καταδύσεις στο Ρέθυμνο -κανονικοί άνθρωποι, νορμάλ εισοδήματα. Νιώθω πολύ τυχερός για την οικογένειά μου, γιατί με μεγάλωσαν με καλές αρχές και πρότυπα. Αν και ως παιδί ήμουν… κάπως”.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας

Πριν από το “Master Chef”, ο Γιάννης σπούδαζε στα Χανιά μηχανικός φυσικών πόρων και περιβάλλοντος, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή στα τρία χρόνια για να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Παράλληλα, τα καλοκαίρια δούλευε ως skipper (καπετάνιος ιστιοπλοϊκών μέχρι 50 πόδια) και σε ιστιοπλοϊκά ως μάγειρας. Επίσης, από τα 12 του χρόνια εργαζόταν στην επιχείρηση που έχει η οικογένειά του στο Ρέθυμνο. Όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, στα… χνάρια του πατέρα του, αλλά στα 16 του άρχισε να ανακατεύεται και να μπαίνει στην κουζίνα και έτσι απέκτησε το “μικρόβιο” της μαγειρικής…

newsit