Ξεκινούν και πάλι οι ανασκαφές στην αρχαία Απτερα

Τρία σημαντικά έργα πολιτισμού στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

Σήμερα στην έδρα της εφορείας αρχαιοτήτων Χανίων η γενική γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψαν τις συμβάσεις για την χρηματοδότηση των έργων αυτών.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και αφορούν.
Την ανάδειξη και προστασία του αρχαιολογικού χώρου της «Λισσού» προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ, την ανασκαφή στο χώρο της αρχαίας «Απτέρας» προϋπολογισμού 30 χιλιάδων ευρώ και την προμήθεια του εξοπλισμού του αμφιθεάτρου και της αίθουσας εκπαιδευτικών προγραμμάτων του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων προϋπολογισμού 170 χιλιάδων ευρώ.
 
«Η Περιφέρεια Κρήτης μας στηρίζει σταθερά σε όλα τα έργα του υπουργείου Πολιτισμού σε όλη την Κρήτη», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την υπογραφή των συμβάσεων χρηματοδότησης η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με πιστώσεις 770 χιλιάδων ευρώ από πόρους του υπουργείου θα προχωρήσει η ανάπλαση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων.
 
«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη του πολιτισμού στο νησί, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες με όλους τους αρμόδιους φορείς», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
 
Για σημαντικά έργα που αναδεικνύουν το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής των Χανίων έκανε λόγο από την πλευρά της η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ελένη Παπαδοπούλου που παράλληλα αναφέρθηκε στα τεχνικά στοιχεία και για τις τρεις παρεμβάσεις.
Ειδικά για το χώρο της αρχαίας «Απτέρας» επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας, ενώ γνωστοποίησε ότι πιλοτικά για τον Μάρτιο του 2019 ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός για 30 ημέρες.


 

Διαβάστε επίσης