Στο δικαστικό συμβούλιο ο Μανιαδάκης: «Η αλήθεια θα λάμψει»

Εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης για να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και να υποστηρίξει το αίτημά του για ακύρωση της δίωξης σε βάρος του. 

Ο κ. Μανιαδάκης εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών που θα κρίνει την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία. 

Η προσφυγή του αφορά επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που άσκησαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας του.

Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ ο Νικ. Μανιαδάκης παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη".

Ο συνήγορός του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου: "Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών".

 skai