Κλειστές οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Σήμερα 45 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ. Σε ό,τι αφορά στα νησιά του Ιονίου το πρόβλημα είναι ότι διαθέτουν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ  που βρίσκονται στη Κέρκυρα ενώ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς είναι κλειστές οι ΜΕΘ αν και εξοπλισμένες!

Η πραγματικότητα όπως την περιγράφουν σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν επί ημέρες για να διακομιστούν... Και ετοιμάζουν Καραβάνι Σωτηρίας για τις 31 Ιανουαρίου.

Διαβάστε παρακάτω τι καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά η έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εμφανής. Χθες στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονταν 45 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Για άλλον έναν χειμώνα με τις λοιμώξεις σε έξαρση, η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ανοίξει επαρκή αριθμό κλινών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Σήμερα λειτουργούν 450 κλίνες ΜΕΘ και 150 είναι κλειστές αν και εξοπλισμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στα Ιόνια Νησιά.

Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στη Κέρκυρα. Δεν φτάνουν ούτε για την Κέρκυρα. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον οργανισμό. Είναι κλειστή. Σκούριασαν τα πανάκριβα μηχανήματα μέσα στις ζελατίνες.

Από το Σάββατο 5/1/2019 τρεις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική μαζί με άλλους 35 ασθενείς. Είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ. Μόλις χθες ο ένας ασθενής διεκομίσθει σε ΜΕΘ με καράβι. Οι άλλοι δύο ακόμη περιμένουν.

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: Διαθέτει ΜΕΘ 5 κλινών πλήρως εξοπλισμένη. Παρεδόθη από το 2013. Δωρεά Βεργιώτη. Είναι κλειστή. Σκουριάζουν και εκεί μηχανήματα. Μόλις σήμερα ένας ασθενής διασωληνωμένος στην Παθολογική με G130, μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ ευρισκόμενης σε λίστα αναμονής. Η αεροδιακομιδή στοιχίζει τουλάχιστον 7.000ευρώ!!!

Πόσοι ασθενείς κινδυνεύουν;

Για όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση – Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας στην Πάτρα 31/1/2019 η οποία θα εκκινήσει από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών 8:30 πμ θα διέλθει από την κεντρική πλατεία της πόλης και θα καταλήξει στην 6η ΥΠΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ           ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης