Απάντηση του δήμου Πατρέων για τη θέρμανση στα σχολεία

Απάντηση για δημόσιες αναφορές σχετικά με τη θέρμανση στα σχολεία, δίνει με ανακοίνωσή του προς τα τοπικά μμε ο δήμος Πατρέων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:  

"Ενημερώνουμε ότι χάρη στις φιλότιμες και κοπιαστικές προσπάθειες των εργαζομένων του Τμήματος Σχολείων, η τροφοδοσία πετρελαίου θέρμανσης στις (257) σχολικές μονάδες δεν έχει παρουσιάσει έως τώρα καμία έλλειψη. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν ήδη διατεθεί παραπάνω από 240.000 λίτρα πετρέλαιο. Η τροφοδοσία των σχολείων με  πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζεται κανονικά από την αρχή της χρονικής περιόδου διάθεσης, (18-10-2018) και βεβαίως κατά τη διάρκεια του πράγματι πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. 

     Σε ό,τι αφορά στην άμεση αντιμετώπιση βλαβών στα συστήματα θέρμανσης, με αφορμή το εκτελούμενο πρόγραμμα συντήρησης των καυστήρων, το οποίο εφαρμόζεται σε όλα τα σχολεία, τα προβλήματα που εντοπίζονται στα συστήματα θέρμανσης , αντιμετωπίζονται άμεσα. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το πρόβλημα σε λέβητα σχολικού  συγκροτήματος στον οποίο παρουσιάστηκαν απρόβλεπτες και πολλαπλές, σημαντικές βλάβες καθώς και έλλειψη ανταλλακτικών. Για τους λόγους αυτούς, έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης του  σχολείου. Επίσης το ανωτέρω σχολικό συγκρότημα λόγω της παλαιότητας του και της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκεται θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και θα γίνουν μεγάλες επισκευές.

     Σε κάθε περίπτωση οι  υπηρεσίες του Δήμου μας, παρόλη την έλλειψη προσωπικού, έχουν δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα που πιθανώς προκύψουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επίσης  είναι στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετα ενδιαφερόμενου τα στοιχεία για ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ενημέρωση επί του θέματος". 

 

Διαβάστε επίσης