Τέλος σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας- Χιλιάδες πινακίδες κατέθεσαν οι αχαιοί

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, για τους πατρινούς οδηγούς, αλλά και όλης της χώρας.

Οι οδηγοί έχουν μόλις λίγες ώρες συην διάθεσή τους για να πληρώσουν μέσω Taxisnet.

Υπενθυμίζεται πως όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά.

Πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Για όσους έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν πιστεύοντας ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Κατάθεση χιλιάδων πινακίδων στην Αχαϊα

Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία των προηγουμένων ημερών στην Β και Γ ΔΟΥ Πάτρας κατατέθηκαν πάνω από 3.500 πινακίδες, ενώ γύρω στις 1600 κατατέθηκαν στην Α’ Εφορία. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά πάνω από 5.100 οχήματα θα κυκλοφορούν λιγότερα φέτος στην Πάτρα. Πάντως οι καταθέσεις πινακίδων είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, οπότε και πάνω από 6.000 οδηγοί είχαν προσέλθει στις εφορίες για να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα έγγραφα που απαιτούνται για την κατάθεση πινακίδων:

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία και να έχει μαζί του τα εξής δικαιολογητικά:

-Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

- Πινακίδες.

-Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

-Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

-Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

-Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ