Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ και στο αεροδρόμιο και την Αττική Οδό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ραντεβού στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια δίνουν σήμερα μέλη συλλογικοτήτων και αριστερών οργανώσεων με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος απαγόρευσε τις πορείες και συγκεντρώσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια, καθώς αυτά δεν είναι μέσα στη ζώνη απαγόρευσης. Δεν θα επιτραπεί όμως η πορεία προς το Σύνταγμα, που επίσης έχουν προαναγγείλει οι διοργανωτές, καθώς το όριο που τίθεται είναι η οδός Αμερικής.

Επηρεάζει επίσης την προγραμματισμένη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στον Ευαγγελισμό, καθώς το σημείο είναι μέσα στον «δακτύλιο» της απαγορευμένης ζώνης που έχει οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ και επομένως δεν θα επιτραπεί η συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Ζώνες απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και πορείας έχουν οριστεί επίσης στον κρατικό αερολιμένα και κατά μήκος της Αττικής οδού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα διαμείνει η κ. Μέρκελ, καθώς και στο Χαλάνδρι και Μαρούσι, όπου η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφθεί την Παρασκευή το σπίτι του Γερμανού πρέσβη και την Γερμανική Σχολή.

Δείτε εδώ πού θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις.

Από τους δρόμους που θα περνάει η Καγκελάριος αναμένεται να διακόπτεται η κυκλοφορία, ενώ 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι και οι χώροι από όπου θα περνάει η κ. Μέρκελ θα ελέγχονται από άνδρες των ΤΕΕΜ και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης