“Πάγωσε” ο κάμπος του Αλφειού – Πλήγμα στις καλλιέργειες

Ο “Τηλέμαχος” ρήμαξε τα πορτοκάλια με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έφερε στην περιοχή σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο πάνω στην συγκομιδή. Το προϊόν έως τώρα χαρακτηρίζεται πολύ καλής ποιότητας και οι ποσότητες ικανοποιητικές, μείνει όμως να φανεί αν και κατά πόσο επηρεάστηκαν οι καλλιέργειες.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Γιάννης Δάγκαρης μιλώντας για τον παγετό που έπληξε την περιοχή είπε πως “… με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, τα πορτοκάλια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή είναι καταδικασμένα. Χθες το πρωί, λίγο πριν από τις έξι, είχαμε -7 βαθμούς, οπότε καταλαβαίνετε ότι η ζημιά στο προϊόν είναι σοβαρή και θα επηρεάσει σημαντικά το αγροτικό εισόδημα. Μέχρι τώρα έχουν διακινηθεί πολύ μικρές ποσότητες, μόλις το 20% της συνολικής παραγωγής. Το υπόλοιπο 80% είναι ακόμα στα δέντρα και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι μεγάλη. Σε πρώτη φάση, θα πάθει – αν δεν έχει ήδη πάθει- ζημιά το προϊόν, ενώ ανάλογα και με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, μπορεί να έχουν πρόβλημα και τα δέντρα. Δυστυχώς η φετινή παραγωγή δεν πρόλαβε να πουληθεί. Ο αγροτικός κόσμος των Μακρισίων δέχεται ισχυρό πλήγμα, και μάλιστα σε μια χρονιά που το εισόδημα από το ελαιόλαδο ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο».

http://www.ilialive.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας