Πάτρα: Νέες υποδομές στον τομέα της ανακύκλωσης - Ενισχύεται με κονδύλι ο δήμος - Τί είπε ο Κ. Πελετίδης στη σύσκεψη

Με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, σύσκεψη με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων  της πόλης, για το θέμα της Ανακύκλωσης.
Στη σύσκεψη  συμμετείχαν  εκπρόσωποι του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Αχαΐας, του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής του Ν. Αχαΐας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, καθώς και οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων που αποτελούν την Ομάδα Εργασίας για την Ανακύκλωση.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ότι η ανακύκλωση είναι σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνει το κόστος για το Δήμο και τους δημότες. Ανέφερε την τεράστια δυσκολία που έχει ο Δήμος, λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και την ανάλογη χρηματοδότηση για ένα συνολικό και σύγχρονο σχέδιο οργάνωσης της Ανακύκλωσης. Κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους φορείς να συμμετέχουν και να συμβάλουν στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος, με στόχο να αυξηθεί το η ανακύκλωση.  
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού, Βασίλης Θωμόπουλος, ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και τις σκέψεις του Δήμου για το θέμα.  Ανέφερε ότι η ομάδα εργασίας του Δήμου για την Ανακύκλωση ήδη ετοιμάζει ένα σύγχρονο σχέδιο, με στόχο  να γίνεται πιο οργανωμένα η περισυλλογή και διαχείριση των ανακυκλούμενων υλικών. Επίσης, ο Δήμος, αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση, θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα αναγκαία υποδομή, που θα του επιτρέψει να έχει σημαντική βελτίωση στον τομέα της Ανακύκλωσης. 
Οι εκπρόσωποι των φορέων από την πλευρά τους χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και τόνισαν ότι θα την στηρίξουν με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα γίνουν σε συνεργασία με τον Δήμο, το επόμενο διάστημα. Μετέφεραν χρήσιμα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν τον σχεδιασμό της αποκομιδής, ενώ πρότειναν ορισμένα άμεσα μέτρα για τους τρόπους ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εμπόρων, των καταστηματαρχών, των επαγγελματιών.
 

Διαβάστε επίσης