Σπυράκη: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον

«Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά την -για πολλοστή φορά προαναγγελθείσα- αποχώρηση του κ. Καμμένου, και ενδεχομένως άλλων υπουργών των ΑΝΕΛ, θα είναι μία κυβέρνηση που δεν θα είναι νομιμοποιημένη πολιτικά. Και επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Η μία είναι να πάει στη Βουλή και να αναζητήσει εκεί μία νέα πλειοψηφία και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αν τα καταφέρει. Η δεύτερη είναι να προσφύγει στις κάλπες. Στο ελληνικό πολιτικό σύστημα από τη Μεταπολίτευση και πέρα δεν υπήρξε κυβέρνηση μειοψηφίας». Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεών της σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η κ. Σπυράκη επανέλαβε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή, που, όπως εκτίμησε, θα είναι πλειοψηφία. «Είναι κάτι που το ξέρουν οι συνομιλητές μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, και δυστυχώς φαίνεται πως δικαιωνόμαστε, ιδιαίτερα στα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας που αποκτούν οι γείτονες» ανέφερε.

Επιπλέον, σημείωσε πως η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στον ορισμό μονίμων γενικών γραμματέων και τόνισε: «Θέλω να προειδοποιήσω ότι το κατασκεύασμα αυτό θα καταργηθεί από τη ΝΔ και θα ήθελα αυτό να το γνωρίζουν και οι εμπλεκόμενοι, κ. Τσίμα».

«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση» παρατήρησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «Και αυτό που εμείς επισημαίνουμε είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον, και γιατί αυτό είναι το συμφέρον των πολιτών. Μια σειρά λόγοι οδηγούν εκεί. Το γεγονός ότι έχουμε μία "κουτσή πάπια" για κυβέρνηση αυξάνει την αστάθεια και αυξάνει την αβεβαιότητα. Προξενεί οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό και σε επικείμενη προσπάθεια δανεισμού. Δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις. Δημιουργεί προβλήματα στα εθνικά θέματα. Και δημιουργεί την αίσθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που δεν την αντέχει».

Διαβάστε επίσης