Γιαγιά 103 ετών: Μια ζωή σαν παραμύθι – Από τα Λεχαινά στα Ανάκτορα και στα Υπουργεία

Μια ζωή, 103 ετών, σαν παραμύθι που ξεκινά από τα Λεχαινά, περνά από τα Ανάκτορα, τα Υπουργεία στην Αθήνα και επιστρέφει πάλι στην Ηλεία χαμογελαστή δίπλα σε ανθρώπους που λατρεύει και την λατρεύουν. Ο λόγος για την Ευθυμία Τριτάρη – Παρισινού  που χθες έσβησε 103 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της σε σπίτι στο Αυγείο.

giagia-696x929_0.jpg

Η μόνη της επιθυμία φεύγοντας από την Αθήνα, από το Χαλάνδρι, ήταν να είναι πρωί για να βλέπει το δρόμο. Ούτε έπιπλα, ούτε χρήματα, ούτε καν ρούχα. Μόνο τα βασικά. 2-3 φορέματα, μια χτένα μια κρέμα για το πρόσωπο και ένα άρωμα. Δεν είχαμε ξαναδεί άνθρωπο να ρουφάει τόσο έντονα την κάθε στιγμή της διαδρομής προς την Ηλεία.

Ανάκτορα και Υπουργεία

Η Ευθυμία Τριτάρη-Παρισινού «εκ Λεχαινών ορμώμενη» γεννήθηκε το 1915. Σύζυγος του συνταγματάρχη και υπασπιστή του Βασιλιά Γεωργίου, Γεωργίου Παρισινού, διατέλεσε επί 35 χρόνια ιδιαιτέρα του εκάστοτε υπουργού Εμπορίου, μέχρι τις  αρχές της δεκαετίας του ’70. Υπήρξε μια από τις ωραιότερες – εξωτερικά και εσωτερικά – όσο και δαιμόνιες γυναίκες της εποχής της. Παιδιά δεν έκανε. Με τα χρήματα όμως που απέκτησε μεγάλωσε, σπούδασε, προίκισε, βοήθησε ανίψια, εγγόνια, γείτονες αλλά και εντελώς άγνωστους σε αυτή ανθρώπους.

Αξιοπρέπεια

Και εύχεται προς το τέλος της ζωής της να έχει μόνο αυτό που τη χαρακτήριζε πάντα. Αξιοπρέπεια. «Μας διδάσκει καθημερινά να εκτιμούμε την κάθε στιγμή, να λέμε στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν «ευχαριστώ» «παρακαλώ», «ο Θεός μαζί σου» και να το εννοούμε. Να νιώθουμε αγάπη ο ένας για τον άλλο», λένε οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα της. Χρόνια πολλά Ευθυμία!

Πηγή: patrisnews.com

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)