Καντέρ: Δεν πάω στο Λονδίνο λόγω του μανιακού Ερντογάν

Ο Ένες Καντέρ δεν πρόκειται να βρίσκεται στο ρόστερ των Νικς στις 17 Ιανουαρίου, όταν αντιμετωπίσουν τους Ουίζαρντς στο Λονδίνο, καθώς όπως ξεκαθάρισε, φοβάται για τη ζωή του, λόγω της κόντρα του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να τον έχει χαρακτηρίσει προδότη, αλλά και έναν εκ των υποκινητών της προσπάθειας να γίνει πραξικόπημα στην χώρα το 2016 επειδή ο Καντέρ έχει στηρίξει ανοιχτά τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο σέντερ των Νικς υποστήριξε ότι πρακτικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να μείνει στις ΗΠΑ.

"Μίλησα με την ομάδα και συμφωνήσαμε να μην πάω στο Λονδίνο λόγω αυτού του ανισόρροπου, του Τούρκου Προέδρου (σ.σ Σαγίπ Εργογάν)" δήλωσε αρχικά ο Καντέρ, για να συμπληρώσει: "Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να με σκοτώσουν αν πάω εκεί. Γι’ αυτό μίλησα με την ομάδα και αποφασίσαμε να μείνω στις ΗΠΑ και να προπονηθώ. Είναι στενάχωρο αυτό, επειδή επηρεάζει την καριέρα μου στο μπάσκετ. Ήθελα να πάρω μέρος στον αγώνα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω λόγω αυτού του ανισόρροπου, αυτού του μανιακού. Δεν μπορώ να βγω εκεί και να κάνω την δουλειά μου".

Κλείνοντας, μάλιστα, τις δηλώσεις του, ο Καντέρ ξεκαθάρισε ότι φοβάται και πως δεν παίζει κάποιο παιχνίδι εντυπώσεων: "Εννοείται πως ανησυχώ. Έχει πολλούς κατασκόπους στην Αγγλία, μπορεί εύκολα να με σκοτώσουν".

Πηγή: filathlos.gr

 

Διαβάστε επίσης