Με άνοδο 1,42% έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά έκλεισε η Αθήνα χάρις τις μετοχές του ΟΤΕ, Motor Oil, Mπέλα και Lamda ακολουθώντας στα κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές. 

Με χαμηλούς τζίρους, όμως, που δεν επιδέχονται σχολιασμού, η αγορά κινήθηκε επειδή κάποιοι θεσμικοί ή επενδυτές επικεντρώνονται σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι αγοραστές βάζοντας συνεχείς εντολές οδηγούν τους τίτλους σε κέρδη, όπως συμβαίνει το αντίθετο, όταν επικρατούν οι πωλητές και προκαλείται βίαη κατάρρευση καθώς δεν υπάρχει αντίβαρο. 

Η ελληνική αγορά παραμένει στο περιθώριο των επιλογών των ξένων επενδυτών ωστόσο η προτροπή της αμερινανικής Τράπεζας Bank of America για τριπλές εκλογές δείχνει τι περιμένουν οι αγορές. Οι επενδυτές δεν θέλουν να χαθεί χρόνος μέχρι τις εκλογές διότι γνωρίζουν καλά ότι, την προεκλογική περίοδο δεν γίνεται δουλειά, αλλά δίδονται μόνο υποσχέσεις για παροχές. 

Το ζητούμενο για την Αθήνα παραμένει να εμφανίσει αγοραστικό ενδιαφέρον και μέχρι τώρα αυτό είναι ανύπαρκτο με εξαίρεση κάποιες σποραδικές και επιλεγμένες αγορές.

Οι τραπεζικές παρουσίασαν ήπια εικόνα και μένει να δούμε την αντίδραση της αγοράς όταν θα ξεκινήσουν να βγαίνουν οι ειδήσεις για το ιταλικό μοντέλο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων. 

To θετικό στοιχείο για την αγορά ήταν το γεγονός ότι ακολούθησε στα κέρδη την Ευρώπη και δεν βγήκαν οι πωλητές όπως συμβαίνει κατά κόρον τους τελευταίους μήνες. Το χρηματιστήριο διατήρησε τα κέρδη του κι αυτό είναι ελπιδοφόρο για την συνέχεια καθώς μια σταθερότητα θα επιτρέψει την επιστροφή ορισμένων επενδυτών. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,42% στις 615,69 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,42%.

Απο τον 25αρη Δείκτη στις συναλλαγές ξεχώρισαν οι μετοχές της Motor oil, Μυτιληναίου, ΟΤΕ ενω στις τράπεζες όγκους εμφανίσε η μετοχή της Eurobank. 

Ράλι 5,37% για τον ΟΤΕ στα 10,59 ευρώ, τίτλος ο οποίος προηγείται σε απόδοση 11,24% απο τις αρχές του χρόνου.

Ράλι 4,59% για την Lamda στα 5,89 ευρώ. Κέρδη 4,66% για την Motor Oil στα 21,35 ευρώ. Με κέρδη 3,93% η Μπελα στα 12,70 ευρώ. 

Με κέρδη 0,82% η μετοχή της Alpha bank στα 1,10 ευρώ. Κέρδη 1,24% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,063 ευρώ. Με πτώση 0,20% η Eurobank στα 0,509 ευρώ. Aμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,75 ευρώ. 

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 26,7 εκατ. ευρώ με πακέτα 2,7 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ